- Publicitate -

Guvernul vrea înghețarea salariilor bugetarilor, dar și restructurări în acest sector. A venit scadența jafului!

Data:

media_148448612362605400_94673500.jpg

Nu se poate spune că au ajuns la fundul sacului, pentru că oricum sectorul bugetar era ținut din împrumuturi. Pentru că au realizat că nici cu împrumuturi nu mai pot face față, ajung să facă ce a făcut Băsescu…

- Publicitate -

Au câștigat alegerile cu promisiuni, cu pomeni electorale fără acoperire în economia reală. Nu toți bugetarii au avut parte de majorări spectaculoase. Cei din administrația publică locală au fost cei mai fericiți, de multe ori cu salarii peste limita decenței, într-o Românie falimentară.

Noua lege a salarizării, în sectorul bugetar, a permis Consiliilor Locale să jongleze într-o marjă pe care ar fi putut să nu o ducă la limita maximă a nesimțirii. Au profitat însă de ”mărinimia” guvernamentală și au secătuit bugetele, în special cele de investiții. De unde să mai ia bani? Din măriri de taxe și impozite… 

După ce s-a aflat că la Comisia Europeană a ajuns un document, care a fost emis de Guvernul României și care conține ”înghețarea salariilor”, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici s-a văzut nevoit să recunoască:

- Publicitate -

”“Este un document care prezintă un scenariu, un document de lucru, o posibilă variantă, trimisă Comisiei Europene pentru că ăsta este modul în care Guvernul lucrează de ani de zile, orice stat membru asta face, trimite Comisiei Europene discuţii, scenarii, calcule pentru ca într-un final să luăm o decizie într-un sens sau altul.

În câteva săptămâni noi intrăm în Guvern cu proiectul de buget pe 2019, document în cadrul căruia vom regăsi varianta finală, este un scenariu propus de Ministerul de Finanţe în urma unor calcule şi chiar o propunere de aplicare a legii salarizării nu până în 2022, ci până în 2020, tocmai pentru a arăta foarte clar că suntem siguri de ceea ce facem, că nu aplicăm măsuri dincolo de mandatul acestui guvern, adică 2020”, a explicat Teodorovici.

Ministrul de Finanţe a mai declarat că pe lângă îngheţarea salariilor bugetarilor o altă măsură propusă este îngheţarea numărului de angajaţi în zona de administraţie, dar şi o restructurare a acesteia.

- Publicitate -

Este doar începutul a ceea ce va urma, pentru că economia nu poate produce mai mult. Nu este greu de anticipat că se va ajunge rapid în situația în care nici înghețatea salariilor, nici a angajărilor, nici eventualele concedieri din sistem nu vor mai fi suficiente, urmând să se apeleze la reduceri salariale. România a mai trăit o asemenea etapă, pe vremea lui Băsescu, iar ascensiunea PSD s-a produs tocmai pe acest val. 

Partea tristă a acestei situații este că scadența nu vine la cei care guvernează acum, găurile negre urmând să fie suportate de cei care încă mai produc ceva în România.

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (I)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Gimnastele de la CS Petrolul se pregătesc pentru Campionatele Naționale cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Gimnastele de la Clubul Sportiv Petrolul Ploiești se pregătesc...

Întreruperi Electrica în Prahova, în perioada 15-19 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Dieta SAD compromite sănătatea și longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -