fbpx

5.jpg

După ce Ministerul Educației Naționale a aprobat, prin ordin, Codul de etică din învățământ, multe dintre centrele after-school organizate din școlile din Prahova riscă să fie închise.

Asta deoarece dascălii nu mai au voie să perceapă vreo taxă pentru activităţile desfăşurate în incinta şcolii. Singura soluție ar fi ca profesorii și învățătorii să nu fie plătiți, însă aceștia nu sunt de acord să facă voluntariat după terminarea cursurilor. În plus, codul etic le interzice profesorilor să facă "meditații contra cost" cu elevii din clasele în care predau.

Prin noul cod, dascălii sunt obligați să combată orice formă de abuz și să interzică hărțuirile sexuale și „relațiile sexuale cu beneficiarii direcți ai educației'. Profesorii nu au voie să desfășoare activități care generează corupție, precum colectarea de sume de bani pentru ca unii elevi să beneficieze de un tratament preferențial.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

De asemenea, personalului didactic îi este interzis:

  • să folosească baza materială din spațiile de învățământ în vederea obținerii de beneficii materiale personale directe sau indirecte
  • să folosească, sa producă sau să distribuie materiale pornografice scrise, audio ori vizuale;
  • să consume alcool și substanțe interzise, cu excepția celor recomandate medical;
  • să permită și să încurajeze consumul de alcool și de substanțe interzise de către beneficiarii direcți ai educației, cu exceptia celor recomandate medical;
  • să organizeze și să practice pariuri și jocuri de noroc.
  • foto cu caracter ilustrativ

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Sunday Brunch El Camaron Ploiesti

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg