5.jpg

După ce Ministerul Educației Naționale a aprobat, prin ordin, Codul de etică din învățământ, multe dintre centrele after-school organizate din școlile din Prahova riscă să fie închise.

Asta deoarece dascălii nu mai au voie să perceapă vreo taxă pentru activităţile desfăşurate în incinta şcolii. Singura soluție ar fi ca profesorii și învățătorii să nu fie plătiți, însă aceștia nu sunt de acord să facă voluntariat după terminarea cursurilor. În plus, codul etic le interzice profesorilor să facă "meditații contra cost" cu elevii din clasele în care predau.

Prin noul cod, dascălii sunt obligați să combată orice formă de abuz și să interzică hărțuirile sexuale și „relațiile sexuale cu beneficiarii direcți ai educației'. Profesorii nu au voie să desfășoare activități care generează corupție, precum colectarea de sume de bani pentru ca unii elevi să beneficieze de un tratament preferențial.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

De asemenea, personalului didactic îi este interzis:

  • să folosească baza materială din spațiile de învățământ în vederea obținerii de beneficii materiale personale directe sau indirecte
  • să folosească, sa producă sau să distribuie materiale pornografice scrise, audio ori vizuale;
  • să consume alcool și substanțe interzise, cu excepția celor recomandate medical;
  • să permită și să încurajeze consumul de alcool și de substanțe interzise de către beneficiarii direcți ai educației, cu exceptia celor recomandate medical;
  • să organizeze și să practice pariuri și jocuri de noroc.
  • foto cu caracter ilustrativ


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Auto-moto
  • Marți, 18 Decembrie 2018
  • De Mihai Popescu

Starea victimelor accidentului de la Păulești

Marți dimineață, ISU Prahova a fost solicitat să intervină, prin numărul unic de urgență 112, la un accident rutier dintre doua autoturisme produs pe DJ 102, în Păulești. În urma impactului, o...

Auto-moto
  • Marți, 18 Decembrie 2018
  • De Andra Ilie

Starea drumurilor naționale din Prahova

În această dimineață, ninge în majoritatea localităților din Prahova, inclusiv la Ploiești. Se circulă în condiții de iarnă pe toate drumurile. Starea DN-urilor din Prahova, potrivit informațiilor furnizate...