fbpx

627x0.jpg

Niraj Naik, un fost farmacist cunoscut acum cititorilor săi sub numele The Renegade Pharmacist, cum se semnează pe blogul său, a realizat un infografic prin care arată efectele acestei băuturi răcoritoare asupra corpului uman, de la prima înghiţitură până la o oră după ce suscul a fost terminat.

Astfel, aflăm că după doar 10 minute de la consumare, în corpul nostru ajung 10 linguriţe de zahăr, care reprezintă cantitatea maximă recomandată de medici pentru o zi întreagă, scrie Daily Mail.

Cu toate acestea, noi nu ne dăm seama cât este de dulce băutura şi nu ni se face greaţă, pentru că acidul fosforic din Coca-Cola combate senzaţia de dulce greţos şi conferă o aromă plăcută.

După 20 de minute, creşte foarte mult nivelul de insulină din corp, pentru ca organismul nostru să facă faţă aportului exagerat de zahăr. Ficatul va reacţiona, transformând tot zahărul în grăsimi.

După 40 de minute, organismul nostru asimilează toată cafeina din băutură. Creşte tensiunea arterială, pupilele se dilată, iar ficatul trimite şi mai mult zahăr în sânge. Cinci minute mai târziu, producţia de dopamină din creier este stimulată, conferind astfel senzaţia de plăcere.

Este acelaşi mecanism care funcţionează şi în cazul consumului de droguri. Mineralele esenţiale organismuilui, cum sunt calciul, magneziul şi zincul ajung în intestine, iar doza mare de zahăr stimulează eliminarea calciului prin urină. Cafeina are efect diuretic, deci în cel mult o oră corpul nostru va elimina foarte mult calciu, dar şi apă, sodiu şi electroliţi.

După o oră începe să aibă loc deshidratarea, dar şi o poftă puternică de dulce, care ne va face iritabili.


Citeste mai mult: adev.ro/pbdrla

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

negativ-media.jpg
Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro