627x0.jpg

Niraj Naik, un fost farmacist cunoscut acum cititorilor săi sub numele The Renegade Pharmacist, cum se semnează pe blogul său, a realizat un infografic prin care arată efectele acestei băuturi răcoritoare asupra corpului uman, de la prima înghiţitură până la o oră după ce suscul a fost terminat.

Astfel, aflăm că după doar 10 minute de la consumare, în corpul nostru ajung 10 linguriţe de zahăr, care reprezintă cantitatea maximă recomandată de medici pentru o zi întreagă, scrie Daily Mail.

Cu toate acestea, noi nu ne dăm seama cât este de dulce băutura şi nu ni se face greaţă, pentru că acidul fosforic din Coca-Cola combate senzaţia de dulce greţos şi conferă o aromă plăcută.

După 20 de minute, creşte foarte mult nivelul de insulină din corp, pentru ca organismul nostru să facă faţă aportului exagerat de zahăr. Ficatul va reacţiona, transformând tot zahărul în grăsimi.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

După 40 de minute, organismul nostru asimilează toată cafeina din băutură. Creşte tensiunea arterială, pupilele se dilată, iar ficatul trimite şi mai mult zahăr în sânge. Cinci minute mai târziu, producţia de dopamină din creier este stimulată, conferind astfel senzaţia de plăcere.

Este acelaşi mecanism care funcţionează şi în cazul consumului de droguri. Mineralele esenţiale organismuilui, cum sunt calciul, magneziul şi zincul ajung în intestine, iar doza mare de zahăr stimulează eliminarea calciului prin urină. Cafeina are efect diuretic, deci în cel mult o oră corpul nostru va elimina foarte mult calciu, dar şi apă, sodiu şi electroliţi.

După o oră începe să aibă loc deshidratarea, dar şi o poftă puternică de dulce, care ne va face iritabili.


Citeste mai mult: adev.ro/pbdrla


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.