lidl.jpg

În periada 24 iunie- 2 iulie, Lidl a vândut în magazinele sale, inclusiv cele din Prahova, mere verzi, din sortimentul GOLDEN DELICIOUS, tratate cu pesticidul Clorpirifos peste limita admisă de lege.  Acesta poate provoca simptome precum lăcrimare, salivație, secreții bronșice, contractarea pupilelor (mioza), erupții, diaree sau spasme musculare.

Comunicatul Lidl transmis ANSVSA:

În cadrul controalelor de rutină s-a descoperit în produsul „Mere verzi”, Sortimentul GOLDEN DELICIOUS, o cantitate de pesticid Clorpirifos peste limita admisă de lege.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Clorpirifos poate provoca simptome precum lăcrimare, salivație, secreții bronșice, contractarea pupilelor (mioza), erupții, diaree sau spasme musculare.

La anumite grupe de persoane (gravide, copii, persoane în vârstă sau cu un sistem imunitar scăzut) pot apărea simptome severe.

Merele verzi, Sortimentul GOLDEN DELICIOUS, au fost vândute de Lidl România de la 24.06.2018 până la 02.07.2018.

Din motive ce țin de siguranța consumatorului, Lidl România a reacționat fără întârziere și a retras merele în cauză de la vânzare.

Rugam consumatorii sa returneze merele în oricare dintre magazinele Lidl. Contravaloarea produsului va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Această retragere vizează exclusiv Merele verzi, Sortimentul GOLDEN DELICIOUS menționate mai sus.

Alte mere din alte sortimente vândute de către Lidl România, inclusiv ale altor furnizori, nu sunt afectate de această retragere. Lidl România și furnizorii își cer scuze pentru neplăcerile create.


Economic
  • Miercuri, 11 Iulie 2018
  • De Andra Ilie

Ce elimină Starbucks din toate cafenelele

Starbucks se aliază cu marile companii de alimentație publică în reducerea deșeurilor de plastic. Oficialii cunoscutului lanț de cafenele, prezent în două locații și la Ploiești, au anunțat că vor...