fbpx

lidl.jpg

În periada 24 iunie- 2 iulie, Lidl a vândut în magazinele sale, inclusiv cele din Prahova, mere verzi, din sortimentul GOLDEN DELICIOUS, tratate cu pesticidul Clorpirifos peste limita admisă de lege.  Acesta poate provoca simptome precum lăcrimare, salivație, secreții bronșice, contractarea pupilelor (mioza), erupții, diaree sau spasme musculare.

Comunicatul Lidl transmis ANSVSA:

În cadrul controalelor de rutină s-a descoperit în produsul „Mere verzi”, Sortimentul GOLDEN DELICIOUS, o cantitate de pesticid Clorpirifos peste limita admisă de lege.

Clorpirifos poate provoca simptome precum lăcrimare, salivație, secreții bronșice, contractarea pupilelor (mioza), erupții, diaree sau spasme musculare.

La anumite grupe de persoane (gravide, copii, persoane în vârstă sau cu un sistem imunitar scăzut) pot apărea simptome severe.

Merele verzi, Sortimentul GOLDEN DELICIOUS, au fost vândute de Lidl România de la 24.06.2018 până la 02.07.2018.

Din motive ce țin de siguranța consumatorului, Lidl România a reacționat fără întârziere și a retras merele în cauză de la vânzare.

Rugam consumatorii sa returneze merele în oricare dintre magazinele Lidl. Contravaloarea produsului va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Această retragere vizează exclusiv Merele verzi, Sortimentul GOLDEN DELICIOUS menționate mai sus.

Alte mere din alte sortimente vândute de către Lidl România, inclusiv ale altor furnizori, nu sunt afectate de această retragere. Lidl România și furnizorii își cer scuze pentru neplăcerile create.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

negativ-media.jpg
Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro