fbpx

rechemare-produse.jpg

Mai multe lanţuri de supermarketuri din țara noastră și-au anunțat clienții să returneze unele dintre produsele congelate cumpărate, după ce ANSVSA a anunțat că a fost notificată oficial că și România ar putea fi printre țările afectate de produsele contaminate cu bacteria Listeria Monocytogenes, bacterie ce a provocat deja nouă decese în Europa.

Marile lanțuri de magazine din România au notificat Autoritatea Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentară că au retras de la vânzare mai multe sortimente de legume congelate ale companiei Greenyard din Ungaria, suspectate de contaminare cu Listeria Monocytogenes.

Este vorba de retragerea/ rechemarea unor produse congelate, precum mazăre, fasole, porumb, spanac, amestec mexican.

Lidl, Mega Image, Carrefour, Metro sau Profi se numără printre supermarketurile care și-au anunțat clienții să returneze respectivele produse, pentru care vor primi banii înapoi, chiar și fără prezentarea bonului fiscal.

Este doar o măsură de precauție, precizează reprezentanţii magazinelor, care explică: nu înseamnă că mâncarea este contaminată.

Lista completă a magazinelor unde puteți returna cumpărăturile o găsiți pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor.

Bacteria a provocat 47 de îmbolnăviri în mai multe țări europene, inclusiv 9 decese.

sursa: hotnews.ro

 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

negativ-media.jpg
Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro