0009763_karcher-sc3-steam-cleaner.jpeg

Dacă ești însurat, probabil cunoști privirea ACEEA a soției, de sâmbătă dimineața, când tu ai lenevi butonând telecomanda de pe canapea, iar ea are toți senzorii de curățenie a casei aprinși.

Într-un astfel de moment de panică :) am dat comandă pe net de un mop cu aburi Karcher, model SC 3.

În trecut am mai avut un model mai vechi tot de la Karcher, care s-a stricat, în garanție fiind, de mai multe ori, până când s-au săturat și cei de la service și mi-au returnat banii.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Nu se poate repeta povestea asta nasoală, mai ales că este un model mai nou și mai scump”, mi-am spus, așa că am dat un click și i-am golit cardul soției. Se întâmpla pe 11 noiembrie anul trecut.

La a doua utilizare, ”ăla mic și galben” nu mai răsufla abur, așa că l-am făcut colet, iar pe 24 noiembrie îi era înlocuită pompa, după cum apare și în certificatul de garanție.

Ieri, povestea s-a repetat, de data aceasta frustrarea fiind și mai mare. De ce am dat mai mulți bani pentru un electrocasnic de firmă dacă se strică mai des decât o chinezărie ordinară?

Astăzi m-a contactat telefonic un cetățean al cărui job este să noteze adresa clienților nemulțumiți cărora le moare câte un produs în garanție.

Am încercat să-i explic că mi se pare ciudat ca un electrocasnic să se strice de două ori în șase luni, însă m-a pasat vânzătorului, adică unei firme cu sediul în Oradea: ”Mergeți cu mopul de unde l-ați cumpărat, doar ei vă pot returna banii”.

Mi-am păstrat, cât am putut calmul, încercând să-i spun că nu pot bate drumul de la Ploiești la Oradea cu mopul stricat în brațe, însă degeaba.

#insist și sun la vânzător. Dau peste un mecanic de service, care mă ia tare și-mi spune că mopul s-a stricat din cauza mea: ”Nu l-ați folosit corespunzător, altfel nu se poate strica atât de des”. Să mori tu?????

Simt cum îmi pierd calmul și îi explic că un mop nu este un robot de chirurgie vasculară, ci i se pune apă (eu dau va fraierul bani pe d-aia demineralizată tocmai ca să evit această discuție), se bagă în priză și se așteaptă aburul. Apoi dai cu el pe gresie și parchet! Ce rahat poți face greșit încât să-l strici?

Probabil speriat de reacția mea, Dorel mă pasează la vânzări, unde un alt nene încearcă aceeași ”placă”: probabil utilizare nefuncțională.

#înnebunesc și îl blestem să treacă prin chinurile curățeniei cu găleata plină de apă murdară răsturnându-se peste cozonacii soacrei lui.

Cedează, sanchi, și îmi dă un alt număr de telefon, al unui alt service, de la București, ”ăla mare unde ajung toate produsele stricate din țară”.

Sun și la acel număr și, precum iepurașul din bancul cu ursul și tigaia, îi transmit că, dacă invocă și el ”utilizare necorespunzătoare” nu mai sunt responsabil pentru faptele mele. Îi smulg, într-un final, promisiunea unei verificări amănunțite pentru un defect de fabricație.

Continuarea, sper, cât mai curând :)

 

 

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg