33403310_10155818121598650_4101693312413466624_n.jpg

După ce observatorulph.ro a publicat articolul ”Minune” la Ploiești. Străzile au fost spălate cu detergent de...ploaie. FOTO, deputatul USR, Dan Rădulescu, a cerut explicații conducerii Agenției pentur Protecția Mediului Prahova pentru acest ”fenomen”. 

Așa cum era de așteptat, măsura luată împotriva singurei fabrici de detergenți din Ploiești a fost ”monitorizarea” !?

Postarea deputatului USR, Dan Rădulescu, pe Facebook:

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”A plouat la Ploiești ”cu spume”, ne convine, nu ne convine, este, totuși, un fenomen de o gravitate atestată științific și, până la urmă, un indicator al gradului de poluare al orașului. La începutul lunii mai, am interpelat Agenția pentru protecția mediului Prahova, cerând explicații.

Am primit, zilele trecute răspunsul – suntem informați că societății Unilever i-a fost impusă monitorizarea indicatorului ”detergent din aer”, pentru ca rezultatele obținute să poată fi comparate cu concluziile studiului de impact asupra stării populației, despre care, desigur, nu știm când va fi realizat... 

Ceea ce nu le-am spus, însă, distinșilor reprezentanți ai Agenției este că s-au prelevat eșantioane din apa înspumată și s-au trimis, pentru analize, la un laborator specializat... 

Încă mai sper la ziua în care autoritățile, care ar trebui să lucreze în folosul cetățenilor, să își îndeplinească atribuțiile înscrise în fișa postului, nu să joace rolul unui veritabil pat al lui Procust, unde noțiuni precum colaborare, bună-credință și responsabilitate să tot fie tăiate pentru a se potrivi, mereu, altor interese...”

Marius Nica
director editorial
Este ziarist din 1997 și a colaborat cu mai multe instituții de media locale și naționale până în 2007, când a devenit editor coordonator al www.observatorulph.ro, liderul actual al presei prahovene.
De același autor

negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.