WhatsApp Image 2018-05-15 at 15.03.17.jpeg

Singura fabrică de gheață alimentară din Ploiești a fost închisă în urma unui control al inspectorilor OPC Prahova. În probele de apă analizate în laboratorul autorizat Larex au fost găsite bacterii de tip e-coli, asociate celor dezvoltate din fecale.

Fabrica respectivă nu avea nici autorizație sanitară de funcționare emisă de DSP Prahova.

Citește și Alertă sanitară! Cuburi de gheață, cu bacterii din fecale, vândute în marile magazine

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ca măsuri complementare s-a dispus oprirea de la vânzare a 12 tone de cuburi de gheață ambalate în pungi de plastic și retragerea din magazine a unor loturi posibil infestate.

În plus, societatea a fost amendată cu 40.000 de lei.

Fabrica va putea funcționa din nou doar după intrarea în legalitate.

Infestarea cu bacterii de tip e-coli se manifestă prin dureri severe de stomac, crampe abdominale si sensibilitate spontana si la palparea abdomenului, greață, vărsături și diaree. 

Se recomandă tratament cu antibiotice prescrise de medic în urma unor analize de laborator.

Comunicatul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Prahova:

     Comisarii CJPC Prahova au desfasurat o actiune de control la un producator de cuburi de ghiata din municipiul Ploiesti,unde a fost aplicata o sanctiune contraventionala in valoare de 40000 lei si s-a dispus oprirea temporara a fabricatiei pana la intrarea in legalitate.S-a dispus de asemenea,masura de oprire definitiva de la comercializare a cantitatii de 12000 kg cuburi de ghiata in valoare totala de 20000 lei precum si retragerea din reteaua comerciala a produselor livrate din loturile 14.09.2018 si 14.10.2018.

     Deficiente constatate:

  • Lipsa autorizatie de functionare emisa de Directia de Sanatate Publica;
  • Produsele sunt neconforme la parametrii microbiologici ,asa cum reiese din raportul de incercari si raportul de expertiza emise de laboratorul Larex Bucuresti(ex.Escherichia coli ufc/250 ml :prevazut 0, determinat 26 ).

WhatsApp Image 2018-05-15 at 15.03.17.jpeg


Sport
  • Sâmbătă, 18 August 2018
  • De Roxana Tănase

FC Petrolul Ploiești - Pandurii Tg. Jiu: 2 - 1

Echipa ploieșteană, condusă de Leo Grozavu, a reușit să se impună în fața celor de la Pandurii Tg. Jiu, prin golurile înscrise, în prima repriză, de Arnăutu şi de Saim Tudor. Petroliștii au bifat...

Național
  • Sâmbătă, 18 August 2018
  • De Roxana Tănase

Lucrări pe Autostrada A3 București - Ploiești

Centrul Infotrafic a anunțat sâmbătă că, pe Autostrada A3 București - Ploiești, se mențin restricțiile de circulație , între km  14 - 26, unde au loc lucrări la carosabil. Potrivit Centrului...