WhatsApp Image 2018-05-15 at 15.03.17.jpeg

Singura fabrică de gheață alimentară din Ploiești a fost închisă în urma unui control al inspectorilor OPC Prahova. În probele de apă analizate în laboratorul autorizat Larex au fost găsite bacterii de tip e-coli, asociate celor dezvoltate din fecale.

Fabrica respectivă nu avea nici autorizație sanitară de funcționare emisă de DSP Prahova.

Citește și Alertă sanitară! Cuburi de gheață, cu bacterii din fecale, vândute în marile magazine

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ca măsuri complementare s-a dispus oprirea de la vânzare a 12 tone de cuburi de gheață ambalate în pungi de plastic și retragerea din magazine a unor loturi posibil infestate.

În plus, societatea a fost amendată cu 40.000 de lei.

Fabrica va putea funcționa din nou doar după intrarea în legalitate.

Infestarea cu bacterii de tip e-coli se manifestă prin dureri severe de stomac, crampe abdominale si sensibilitate spontana si la palparea abdomenului, greață, vărsături și diaree. 

Se recomandă tratament cu antibiotice prescrise de medic în urma unor analize de laborator.

Comunicatul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Prahova:

     Comisarii CJPC Prahova au desfasurat o actiune de control la un producator de cuburi de ghiata din municipiul Ploiesti,unde a fost aplicata o sanctiune contraventionala in valoare de 40000 lei si s-a dispus oprirea temporara a fabricatiei pana la intrarea in legalitate.S-a dispus de asemenea,masura de oprire definitiva de la comercializare a cantitatii de 12000 kg cuburi de ghiata in valoare totala de 20000 lei precum si retragerea din reteaua comerciala a produselor livrate din loturile 14.09.2018 si 14.10.2018.

     Deficiente constatate:

  • Lipsa autorizatie de functionare emisa de Directia de Sanatate Publica;
  • Produsele sunt neconforme la parametrii microbiologici ,asa cum reiese din raportul de incercari si raportul de expertiza emise de laboratorul Larex Bucuresti(ex.Escherichia coli ufc/250 ml :prevazut 0, determinat 26 ).

WhatsApp Image 2018-05-15 at 15.03.17.jpeg

Marius Nica
director editorial
Este ziarist din 1997 și a colaborat cu mai multe instituții de media locale și naționale până în 2007, când a devenit editor coordonator al www.observatorulph.ro, liderul actual al presei prahovene.
De același autor

negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Sport
  • Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019
  • De Observatorul Prahovean

Plecări importante de la Petrolul Ploiești

Doi dintre jucătorii care, în prima parte a sezonului, au făcut parte din lotul petroliştilor, mijlocaşul Claudiu Herea şi fundaşul central Florin Plămadă, şi-au încheiat, în mod oficial,...