legume-Marlorex.jpg

Inspectorii ANSVSA au depistat 20 tone de dovlecei contaminaţi cu reziduri de pesticide peste limita maximă admisă, într-un depozit din Ilfov. Marfa contaminată substanţa Metalaxil, un fungicid care poate avea efect alergic pentru ochi şi piele, provine din Turcia.

„Pentru probele prelevate dintr-un transport de dovlecei provenit din Turcia, analizele de laborator au pus în evidenţă o depăşirea a limitei maxime admise pentru substanţa Metalaxil-M.Conform procedurilor, întregul lot de 19.644 de kg de dovlecei a fost distrus prin incinerare, în data de 13 aprilie 2018. Nicio cantitate din acest produs nu a ajuns în consum”, spun reprezentanţii ANSVSA, citați de Ziarul Financiar.

Citește și Comercianții de pe platoul Halelor Centrale, prinși că vindeau fructe și legume de import ca fiind ”românești”

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Metalaxilul este o substanţă utilizată pentru combaterea manei la diferite tipuri de legume şi fructe.

Reamintim că, săptămâna trecută, autoritățile române au blocat un import masiv de cartofi noi, care proveneau din Egipt. Aceștia erau infestați cu o bacterie pentru care nu există o metodă chimică de eradicare (detalii AICI).