notificare-european-belgia-ansvsa

Comisia Comisia Europeană a validat notificarea Punctului Național de Contact al Sistemului Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje (SRAAF) din Belgia, privind neconformități ale unor produse provenite de la o unitate de procesare a cărnii, a anunțat astăzi ANSVSA, care precizează că, momentan, lista de distribuție nu include și România.

„Neconformitățile identificate au fost cele legate de etichetarea necorespunzător a produselor (carne de vită congelată) și folosirea ilegală a unor subproduse de origine animală (deșeuri de abator), nedestinate consumului uman, a anunțat ANSVSA, care precizează că, diin informațiile transmise de autoritățile belgiene, lista de distribuție implică, până la data și ora prezentei, țări precum Belgia, Luxemburg și Olanda.

„În cazul în care Romania va fi notificată oficial de către Comisia Europeană sau de către PNC SRAAF Belgia, cu privire la o eventuală distribuție pe teritoriul național a acestor produse, ANSVSA va întreprinde măsurile necesare, conform procedurilor, în vederea protejării sănătății consumatorilor”, a precizat ANSVSA.


Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.