incident-cfr.jpg

Un cititor a reclamat pe adresa redacției comportamentul unui controlor CFR. Scena s-a petrecut joi seară, pe ruta București-Ploiești.

Sesizarea cititorului:

”Doresc sa impartasesc cu voi o intamplare stranie petrecuta ieri pe ruta Bucuresti-Ploiesti. In data de 15 februarie ma intorceam de la munca cu trenul IR1579 . Am gasit un loc la clasa a doua, m-am asezat, iar dupa 5 minute a venit controlorul cu niste persoane ( probabil cunoscute de dansul) si ne-a ordonat sa eliberam compoartimentul pentru a permite accesul acestor persoane (care tin sa precizez nu detineau bilete cu locuri rezervate pentru acel compartiment). Evident am refuzat , moment in care mi-a fost cerut abonamentul. I-am spus ca este deja vizat, insa dansul a insistat sa i-l dau (nu sa i-l prezint) . Dupa ce mi l-a smuls din mana a refuzat inapoierea abonamentului. Mi-a cerut si buletinul. I-am explicat faptul ca dansul prin atributiile sale nu are dreptul sa imi creara cartea de identitate , acest lucru fiind permis doar de politie asa cum prevede legea, nu am ajuns la o intelegere.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pana la urma i-am aratat buletinul din mana de la mine ( de frica sa nu mi-l confiste si pe acela), nu i-a placut nici treaba aceasta. Mai mult dupa ce l-am filmat mi-a interzis parasirea compartimentului , fiind nevoit sa fac presiuni asupra dansului pentru a putea iesi din compartiment ( practic am fost privat de libertate). Timp de 50 de minute pana la Ploiesti nu a dorit sa imi inapoieze abonamentul.

Acest domn a fost foarte deranjat de faptul ca am solicitat lamuriri. Va atasez si materialul video inregistrat in tren , doar asa sa va faceti o idee despre cum isi trateaza CFR calatorii care ii platesc aproximativ 300 lei lunar. Pentru a elimina orice suspiciune, abonamentul era valabil , de rang Interregio”

Observatorulph.ro a solicitat un punct de vedere reprezentanților CFR. Reamintim că un alt controlor a fost suspendat săptămâmna aceasta după ce a fost filmat bătând un călător fără bilet într-o stație din Arad. (detalii și imagini AICI)

VIDEO Controlorul CFR i-a confiscat navetistului abonamentul valabil până la destinație

 

 

 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Eveniment
  • Sâmbătă, 15 Decembrie 2018
  • De Ciprian Pap

Accident mortal pe Strada Cameliei din Ploiești

Un accident soldat cu moartea victimei a avut loc astăzi în Ploiești. Potrivit IJP Prahova, evenimentul rutier s-a petrecut pe Strada Cameliei. În jurul orelor 17.30, o femeie în vârstă de 84 de ani a...