27972334_1212711285528214_7492783796745637633_n.jpg

Am scris în repetate rânduri și vom mai scrie despre grija față de clienți, manifestată de operatorii de telefonie, doar atunci când vor să racoleze noi plătitori de abonamente.

Sunt cei mai amabili și promit câte-n Lună și-n stele, atunci când vor să-ți ia banii. Sunt cei mai buni, cei mai performanți, cu cele mai avantajoase tarife, cu cea mai bună acoperire, iar concurența e praf. Dacă ar fi să te iei după mesajele publicitare, ai putea să juri că ai ajuns în Rai.

Situația se schimbă radical, atunci când ai nevoie de serviciile lor, de suport tehnic, după ce le-ai devenit client. Dispare interesul, dispare falsa amabilitate și ai de așteptat. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Vina nu aparține bieților operatori ai call-center-urilor. Nu din cauza lor sunt probleme tehnice, neconcordanțe între oferte și realitate. Și nici pentru că personalul este insuficient, în raport cu numărul imens de solicitări.

Este o problemă de management al acestui tip de business, al respectului față de client. Situații ca cea din imaginea acestui material am întâlnit frecvent, în reclamațiile făcute pentru majoritatea operatorilor. 

În general, pentru că suferă când este vorba despre propria imagine, reacționează cu tot felul de comunicate corporatiste, fără cap și coadă, dar mai ales fără fireștile urmări. Pot încerca și acum să răspundă la o întrebare simplă: cu ce a greșit clientul care este nevoit să aștepte în telefon, timp de peste o oră, fără să fie preluat de un operator? (De menționat că omul a renunțat și a închis...)  

27972334_1212711285528214_7492783796745637633_n.jpg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.