controale-unitati-agroalimentare-prahova.jpg

Depozitare și etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare, dar și manipulare a mărfurilor în condiții improprii sunt câteva dintre neregulile constatate de reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și Siguranța Alimentelor (DSVSA) Prahova în timpul controalelor efectuate la unitățile din industria agroalimentară în luna decembrie.

În timpul controalelor la peste 500 de agenți economici au fost depistate numeroase nereguli, motiv pentru care DSVSA Prahova a aplicat amenzi în valoare de 26.400 de lei și a dat un avertisment.

„În timpul controalelor au fost descoperite nereguli privind etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea necorespunzătoare a acestora, precum și manipularea lor greșită”, a declarat pentru Observatorulph.ro Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În cazul a două controale efectuate în târguri și oboare, reprezentanții DSVSA Prahova au descoperit și doi porci aveau crotalii, fapt ce atestă că animalele nu erau înregistrate în baza națională a ANSVSA. Proprietarii animalelor au fost amendați.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.