controale-unitati-agroalimentare-prahova.jpg

Depozitare și etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare, dar și manipulare a mărfurilor în condiții improprii sunt câteva dintre neregulile constatate de reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și Siguranța Alimentelor (DSVSA) Prahova în timpul controalelor efectuate la unitățile din industria agroalimentară în luna decembrie.

În timpul controalelor la peste 500 de agenți economici au fost depistate numeroase nereguli, motiv pentru care DSVSA Prahova a aplicat amenzi în valoare de 26.400 de lei și a dat un avertisment.

„În timpul controalelor au fost descoperite nereguli privind etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea necorespunzătoare a acestora, precum și manipularea lor greșită”, a declarat pentru Observatorulph.ro Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În cazul a două controale efectuate în târguri și oboare, reprezentanții DSVSA Prahova au descoperit și doi porci aveau crotalii, fapt ce atestă că animalele nu erau înregistrate în baza națională a ANSVSA. Proprietarii animalelor au fost amendați.