aboneaza-te la ziarul fara reclame

amenzi-itm-prahova-transportatori-rutieri.jpg

Lipsa contractelor de muncă, nerespectarea orelor de odihhnă ale conducătorilor auto și lipsa echipamentului de muncă sunt numai câteva dintre deficiențele constatate de inspectorii ITM, pe durata unei campanii desfășurate în Prahova.

„Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat, în perioada 8 - 24 noiembrie 2017, campania privind respectarea de către transportatorii rutieri a prevederilor referitoare la încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă, a timpului de muncă şi de odihnă a conducătorilor auto (lucrători mobili), a legislaţiei şi directivelor europene ce vizează detaşarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii transnaţionale transpuse în legislaţia naţională, respectiv a prevederilor legale privind securitatea şi sănătatea în muncă”, se precizează într-un comunicat al ITM Prahova.

„În perioada campaniei, inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control şi Relaţii de Muncă au verificat 19 agenţi economici şi au sancţionat doi angajatori cu amenzi în valoare de 20.000 de lei pentru neîncheierea contractului colectiv de muncă la nivel de unitate, nerespectarea dispoziţiilor privind munca suplimentară și primirea la muncă a unei persoane fără transmiterea raportului de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii”, precizează ITM Prahova.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost verificaţi 25 de angajatori, fiind constatate o serie de deficiențe, de la faptul că angajatorul nu a asigurat dotarea autovehiculelor cu triunghiuri reflectorizante, cric corespunzător sarcinii de ridicat, cale pentru blocarea roţilor, până la faptul că angajatorul nu a asigurat măsurile necesare pentru acordarea primului ajutor și stingerea incendiilor. Tot în timpul controlului s-a constatat că angajatorul nu a asigurat echipament individual de protecţie din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă pentru activităţile de transporturi rutiere de marfă. Pentru neregulile constatate, inspectorii de muncă au dispus măsuri de remediere a deficienţelor şi au aplicat amenzi în valoare totală de 5000 de lei.


Administrație
  • Luni, 28 Mai 2018
  • De Roxana Tănase

La Prahova nu mai sunt bani pentru biserici

După ce anul trecut Consiliul Județean Prahova a alocat o sumă record, de 700.000 de lei, pentru executarea unor lucrări la bisericile din județ, în 2018 nu mai sunt fonduri pentru lăcașurile de...

Eveniment
  • Luni, 28 Mai 2018
  • De Roxana Tănase

Școală mistuită de flăcări în București

Peste 100 de pompieri militari s-au luptat  să stingă incendiul izbucnit la o școală din sectorul 5 din Capitală. Nu au existat victime, însă focul a mistuit întreaga clădire. Focul s-a extins cu...