amenzi-itm-prahova-transportatori-rutieri.jpg

Lipsa contractelor de muncă, nerespectarea orelor de odihhnă ale conducătorilor auto și lipsa echipamentului de muncă sunt numai câteva dintre deficiențele constatate de inspectorii ITM, pe durata unei campanii desfășurate în Prahova.

„Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat, în perioada 8 - 24 noiembrie 2017, campania privind respectarea de către transportatorii rutieri a prevederilor referitoare la încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă, a timpului de muncă şi de odihnă a conducătorilor auto (lucrători mobili), a legislaţiei şi directivelor europene ce vizează detaşarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii transnaţionale transpuse în legislaţia naţională, respectiv a prevederilor legale privind securitatea şi sănătatea în muncă”, se precizează într-un comunicat al ITM Prahova.

„În perioada campaniei, inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control şi Relaţii de Muncă au verificat 19 agenţi economici şi au sancţionat doi angajatori cu amenzi în valoare de 20.000 de lei pentru neîncheierea contractului colectiv de muncă la nivel de unitate, nerespectarea dispoziţiilor privind munca suplimentară și primirea la muncă a unei persoane fără transmiterea raportului de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii”, precizează ITM Prahova.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost verificaţi 25 de angajatori, fiind constatate o serie de deficiențe, de la faptul că angajatorul nu a asigurat dotarea autovehiculelor cu triunghiuri reflectorizante, cric corespunzător sarcinii de ridicat, cale pentru blocarea roţilor, până la faptul că angajatorul nu a asigurat măsurile necesare pentru acordarea primului ajutor și stingerea incendiilor. Tot în timpul controlului s-a constatat că angajatorul nu a asigurat echipament individual de protecţie din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă pentru activităţile de transporturi rutiere de marfă. Pentru neregulile constatate, inspectorii de muncă au dispus măsuri de remediere a deficienţelor şi au aplicat amenzi în valoare totală de 5000 de lei.


Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Social
  • Marți, 25 Septembrie 2018
  • De Ștefan Vlăsceanu

Explozie de cazuri de rujeolă în Prahova

Prahova ocupă primul loc într-un top al îmbolnăvirilor de rujeolă. Dintr-un total de 85 de cazuri nou confirmate în ultima săptămână la nivel național, 61 sunt în Prahova.  Potrivit Centrului...