debransare-gaze.jpg

Dacă nu aţi făcut încă revizia instalaţiilor de gaze de acasă, pregătiţi-va să înduraţi birocraţia românească. În mod normal, de la 1 ianuarie 2016 toată lumea este obligată să prezinte în caz de verificări schiţa tehnică a instalaţiei. Problema este că mulţi oameni nu au documentele necesare, iar refacerea lor costăbani şi timp. Siguranţa rămâne însă pe primul loc, aşa că cei care cred că pot să stea fără revizii riscă amenzi sau chiar debranşarea.

Până acum 2 ani, verificarea instalaţiei de gaze era simplă, un angajat al unei firme acreditată ANRE venea acasă şi se asigura că instalaţia nu prezintă pericole apoi încheia o notă de constatare. Acum, însă, verificatorul nu poate mişca un deget, dacă nu îi arătaţi înainte o schiţă a instalaţiei.

Documentul arată cum ţeava intră prin perete, iar aragazul şi, în unele cazuri, centrala termică, sunt conectate la ea. Parte dintre români au aşa ceva acasă. Alte milioane, însă, nu.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În primul rând trebuie să obținem de la Distrigaz o copie a dosarului de proiectare. Timp de aşteptare: 30 de zile. Dacă se găsesc actele, plătim pentru fiecare filă din dosar, 6 lei.

Avem nevoie de trei documente: RLV-ul apartamentului dumneavoastră, pe care un inginer trasează conductele de gaze, schema izometrică a instalaţiei de utilizare şi un memoriu tehnic cu privire la respectarea condiţiilor tehnice pentru funcţionarea în siguranţă a instalaţiei de utilizare.

Citește continuarea pe Știrileprotv.ro