r0_0_1695_1134_w1200_h678_fmax.jpg

Un cititor al Observatorulph.ro s-a trezit cu o factură uriașă de plată după ce a solicitat trecerea la o viteză superioară de internet, fiind abonat Digi. Alexandru Leșu povestește că, deși migrarea la următoarea vitează presupunea plata aceleiași sume, de 39 de lei/lună, s-a trezit că are de plată 307 lei.

 

Mai jos, redăm integral textul primit pe adresa redacției.

”Bună ziua,

Doresc să aveți în vedere și să publicați tacticile abuzive ale RDS-RCS de a face bani pe seama clienților nemulțumiți.

 

Scurt și la obiect: Aveam conexiune de 100Mbps (factura venea de 39 lei). Am solicitat trecerea la o conexiune mai mare (de 300Mpbs) deoarece este tot la 39 lei.

Am făcut contract, m-au păcălit și cu telefonie (care este de calitate îndoielnică), am renunțat la telefonie după două luni (foarte greu). După ce m-au plimbat din sucursală în sucursală, m-am trezit recent, cu o factură de 307 lei.

Am fost șocat. Știam că am credit 195 lei dintr-un voucher de 250 lei, pe care inițial comandasem un echipament (și bineînțeles că ba nu a fost pe stoc, ba nu au putut să mi-l dea pentru că nu eram pe conexiune de 300Mbps, tot felul de motive puerile).

 

În luna iunie, nu mi-a mers Internetul 7 zile... a fost avarie. Am făcut sesizări peste sesizări și echipele de intervenție au spus că nu au sesizare la apartamentul la care stau (fiind în bloc și rezolvând avaria vecinului).

Am achitat factura pe luna iulie, cea de pe iunie nu m-am atins, și au mai rămas de plată 277 lei și bineînțeles că din voucher-ul de 195 lei, nu a mai rămas nimic! A fost anulat! (Sau recalculat mai bine zis), asta datorită incompetenței angajaților RDS-RCS.

Săptămâna trecută am fost la comercial, mi-au comunicat că se va recalcula factura pe luna iunie, dar de alte lucruri nu au vrut să stea de vorbă. :) Am ajuns să fiu și restricționat la acces-ul serviciilor de Internet (datorită neplății, bineînțeles) și o operatoare drăguță a reușit să mă reconecteze cu angajamentul că în 5 zile voi achita factura. :)

 

Au trecut și cele 5 zile, și în clipa de față, am vorbit cu un alt operator RDS-RCS (după 30 de minute de așteptare și ascultare a hitului lor de melodie de așteptare și fâșâit), acest operator spunându-mi răspicat, de 3 ori, clar, faptul că reconectarea se va face doar după achitarea facturii (de 277 lei - care oricum trebuie recalculată).

Dragi cititori, ce mă sfătuiți să fac? Eu le-am propus să uite de luna iunie, de cei 277 lei rămași, nu le cer cei 195 lei din voucher mâncați de ei, abuziv, ci doar să îmi meargă această conexiune magnifică de 100Mbps la 29 lei SAUU, merită să îi acționez în judecată și să le cer daună?

De asemenea, rog dacă puteți lua legătura cu un director (deoarece de fiecare dată mi-a fost refuzată cererea de a discuta cu un supervizor sau un director) să îi cereți opinia referitoare la această problemă GRAVĂ pe care o am cu RDS-RCS și cu care mă confrunt din luna februarie 2017.

Atașez și ultima factură. (Mă tem enorm să nu mă dea pe mâna executorilor să îmi ia exact ce am - nimic pe numele meu).

Cu stimă, un cititor fidel ObservatorPH,

LEȘU Alexandru Lucian.”

Observatorulph.ro a solicitat un punct de vedere RCS-RDS (Digi) pe marginea acestui subiect, punct de vedere care va fi publicat imediat ce ne va fi remis.