e15228fd-f299-46a6-bba3-7b1f89332d29.jpg

Când vine vorba despre magazinul Jumbo, te gândeşti la jucării, la copii fericiţi, la o afacere de succes. Mă rog, te gândeai, pentru că acum, după lansarea noului spot publicitar, te gândeşti la traume psihice şi filme pentru adulți la categoria milf. Nu spuneţi nimic, până nu vizionaţi clipul publicitar (îl găsiţi mai jos). 

 

De ce ai vrea să-ţi dai în cap cu firma? Magazinele Jumbo merg foarte bine, judecând după cifrele raportate. Retailerul grec a ajuns anul trecut la o cifră de afa­ceri de 268 milioane de lei, în creştere cu 23% faţă de 2015. Profitul net al companiei a urcat până la 67 milioane de lei. La asemenea date financiare, poţi presupune că îţi permiţi să apelezi la o firma serioasă de publicitate, nu una care să-ţi traumatizeze copiii şi să le excite părinţii. Este drept că doar taţii pot fi beneficiarii mentali ai acestui clip, pentru că nu văd vreo mămică, bucurându-se pervers la vederea creaturii care îl întruchipează pe Yeti rupt de ciroză, sau descendent al premierului Tudose. Despre coloana sonoră nu am prea multe de spus. Când eram mic, l-am ascultat întâmplător pe Laurenţiu Duţă, aşa că nu mă mai sperie nimic. Eram curios doar dacă la prezentarea variantei finale a spotului, agenţia de publicitate a pus sunetul pe mute şi le-a spus celor de la Jumbo că imaginea face toţi banii.

Dacă reuşiţi să găsiţi o explicaţie a prezenţei într-un spot publicitar, al unui magazin pentru copii, a unor dudui care fâlfâie ostentativ câteva perechi de fese şi sâni, atunci nu vreau să ştiu cum vor arăta reclamele magazinelor de bricolaj şi la ce poate fi folosită o motopompă, de exemplu.