electrica1.jpg

O cititoare a publicației observatorulph.ro, care a avut curiozitatea să compare contractul propus în această perioadă de Electrica față de cel semnat în 2015, a constatat că lipsește un paragraf important: drepturile consumatorilor în cazul distrugerilor aparatelor electrocasnice ca urmare a fluctuației de tensiune!

 

Adina G. susține că în vechiul contract semnat cu Electrica exista articolul 6 intitulat ”Răspundrea contractuală” prin care furnizorul de energie se obliga să despăgubească clientul căruia i se stricau aparatele electrocasnice din cauza fluctuațiilor de tensiune.

În noul contract, pe care cei mai mulți clienți l-au primit deja prin poștă, această obligație nu mai apare! 

”Nu cred că a fost vorba de o scăpare a Electrica, ci pur și simplu au vrut să scape de orice responsabilitate în cazul unor pagube ca urmare a unei avarii. Nu mi se pare corectă această practică” a foost mesajul cititoarei noastre, care locuiește în Ploiești.

 

Așadar, în cazul unor fluctuații de tensiune, care deteriorează aparatura electrocasnică (frigider, tv, aparat de aer condiționat, calculator, ș.a.) Electrica scapă de orice responsabilitate. În acest caz, clientul are doar două opțiuni: să-și asigure bunurile sau să dea în judecată furnizorul de energie electrică. Ambele variante înseamnă un efort financiar suplimentar și timp pierdut în cazul unui proces.

Observatorulph.ro a solicitat un punct de vedere companiei și OPC Prahova.

Vechiul contract Electrica prevedea despăgubirea clienților în cazul unor probleme tehnice:

 

contract-vechi-electrica.jpg

Din noul contract Electrica lipsește capitolul ”despăgubirea clienților”

electrica1.jpg

 

electrica2.jpg

 

electrica3.jpg

electrica4.jpg