piscina (1).jpg

Suntem în plină vară, un moment care favorizează afacerile de sezon. Felul în care o parte dintre acestea se desfăşoară, a intrat şi în atenţia inspectorilor de la fisc. Sancţiunile au însumat 758.000 lei.

 

Dacă în perioada anterioară, inspectorii s-au concentrat pe localurile care organizează şi găzduiesc evenimente, în zilele de 15 şi 16 iulie au controlat 142 de firme care administrează ştranduri şi piscine. În cele două zile, inspectorii antifraudă au aplicat 122 de amenzi şi 58 avertismente, valoarea acestora fiind de  713.627 lei. 

Inspectorii ANAF au confiscat numerar şi bunuri în valoare de 44.356 lei. Din această sumă, valoarea bunurilor confiscate, în principal îmbrăcăminte, a fost de 29.611 lei. Două dintre firmele controlate au acum activitatea suspendată. "Principalul obiectiv de control a vizat verificarea dotării cu aparate de marcat electronice fiscale şi modului de utilizare a acestora, respectiv a fiscalizării sumelor încasate din vânzarea de bunuri şi/sau prestarea de servicii direct către populaţie", se arată în comunicatul ANAF.