haine_580x435_scaled_cropp.jpg

Chiar daca suntem dependenti de moda sau dimpotriva, dezinteresati, trebuie sa ne cumparam haine anual. Intrebarea este ce haine purtam?

 

In lipsa controalelor si a unor reguli clare, imbracamintea de proasta calitate, plina de compusi chimici periculosi, a umplut piata. Legislatia nu le impune producatorilor si importatorilor analize de laborator care sa depisteze substantele periculoase din tesaturi. Iar autoritatile nu pot face nimic alergand din cand in cand dupa etichete false.

Aceste falsuri nu le gasim doar in piete sau buticuri, ci si in magazine de renume. Hainele de firma pot fi falsificate atat de bine incat putini isi mai dau seama. O astfel de imbracaminte poate arata identic cu cea originala, de la model, pana la eticheta si logo. Doar materialul face diferenta. Pentru ca poate fi de proasta calitate si plin de compusi chimici periculosi. Singura verificare pe care o puteti face este dupa codul de bare, pe care il gasiti pe eticheta produsului de marca. Acest cod va permite sa verificati pe internet autenticitatea produsului.

Citește articolul integral pe stirileprotv.ro