ouar rosii

Ouăle fierte sunt consumate zile bune după Joia Mare, când au fost vopsite, lucru deloc recomandat de către nutriţionişti şi medici. Aceştia dau un termen mult mai scurt în care ouăle să fie consumate. 

 

Ouăle fierte şi vopsite sunt nelipsite de pe masa de Paşte a fiecărui român,fiind probabil singurul element comun în toate regiunile ţării, în rest produsele de pe masă diferind destul de mult, de la miel la şuncă sau jambon, în funcţie de regiune. 

Pe cât de iubite, pe atât de periculoase aceste ouă, pentru că consumul lor în exces poate duce la probleme de sănătate. Ceea ce puţină lume ştie însă este faptul că ouăle fierte au un termen de valabilitate, respectiv un termen în care pot fi consumate fără să ne pună sănătatea în pericol, mult mai mic decât ouăle crude. Prin fierberea ouălor stratul protector al acestora se subţiază, ceea ce permite bacteriilor să ajungă mai uşor pe partea consumabilă din ou, prin coajă. Nici nutriţioniştii, nici medicii veterinari nu recomandă consumarea ouălor fierte la câteva zile după fierberea lor, cu atât mai puţin dacă acestea nu au fost păstrate în frgider. 

Citește continuarea pe adevarul.ro