marfa confiscata

Marfa confiscată de inspectorii Antifraudă după raziile din angrourile bucureştene ajunge să fie cumpărată de oamenii în căutare de preţuri mici. Se cumpără la bucată sau în baxuri de toate - de la haine şi adidaşi până la covoare, uşi metalice şi prize. Produsele sunt aduse în special din China şi Turcia şi generează Fiscului vânzări de peste 1 milion de euro anual.

 

Mormane de saci şi sute de cutii. Adică 100 de tone de marfă confiscată din angrourile şi de la micii comerciaţi din Bucureşti, care au ajuns în depozitul Fiscului.

Ioan Cuc, reprezentant al Direcţiei Generale Regionale de Finanţe Bucureşti: „Avem încălţăminte, confecţii, jucării pentru copii, produse destinate părţii de electronică, nişte prize. În ultima perioadă s-a adunat în depozitul din Pantelimon o cantitate foarte mare de marfă”.

 

Practic, toată marfa care ajunge în depozitele ANAF vine de la comercianţii care nu au putut-o justifica în acte. Cu alte cuvinte, o parte din evaziunea fiscală se vede în depozitele ANAF.

În perioada sărbătorilor de iarnă de anul trecut, inspectorii fiscali au verificat 4.000 de firme din angrouri, iar amenzile date au fost de 25 de milioane de lei. Chiar şi în aceste condiţii, patronii de acolo fac afaceri tot la limita legii.

Citește continuarea pe digi24.ro.