controale dsv prahova

Inspectorii Direcției Sanitar - Veterinare Prahova au demarat verificările tematice din perioada Sărbătorilor de Iarnă.

Programul de control vizează unitățile care comercializează carne și produse din carne, în special carne de porc, dar și la abatoare. Verificările în acest domeniu vor continua până pe 24 decembrie, inclusiv.

După 27 decembrie, potrivit directorului DSV Prahova, Mihai Terecoasă, va demara un al doilea control tematic, care va viza unitățile care organizează mese festive de Revelion. Aceste verificări se vor derula până pe 8 ianuarie 2017. În graficul de control sunt incluse inclusiv restaurantele și pensiunile de pe Valea Prahovei.

Pentru evitarea posibilelor toxiinfecții și a infestării cu parazitul Trichinella, reprezentanții DSV Prahova recomandă cumpărarea cărnii și a produselor din carne de porc doar din locuri autorizate.

Cei care cresc porci în gospodărie trebuie să solicite vizita medicului veterinar înainte de sacrificarea animalului. Special în acest sens centrele de analiză din Prahova și-au prelungit programul, respectiv de luni până vineri între orele 8.30 - 18.00, iar în zilele de sâmbătă și duminică între orele 8.30 - 16.00.