reclamatii online

Comisariatul Județean de Protecția Consumatorului Prahova se confruntă cu zeci de reclamații din partea celor care și-au cumpărat online produse electrocasnice și electronice de lungă durată.

 

„Avem aproximativ 50 de reclamații, pe această temă. De regulă cumpărătorii reclamă faptul că produsele nu au fost însoțite de documente, în special de garanții, dar și faptul că anumite produse au fost livrate deja deteriorate ori că produsele nu au fost livrate în termenul precizat pe site”, ne-a declarat Corneliu Buzu, directorul Comisariatului Județean de Protecție a Consumatorului Prahova.

Inspectorii OJPC se așteaptă la un nou val de reclamații pentru produsele achiziționate online, mai ales după perioada de Black Friday.

 

„În cazul acestor produse termenul de livrare a început să curgă cu data de 18 noiembrie și ne așteptăm la un nou val de reclamații”, a susținut directorul OJPC Prahova.

 

 

Național
  • Duminică, 24 Septembrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Pericolul din spatele creditelor online

Creditarea se mută uşor, uşor în mediul online. Din faţa calculatorului românii pot obţine împrumuturi şi de 90.000 de lei în numai 15-20 minute, fără a pune piciorul într-o bancă. Analiştii le...