bancomat

Un cititor ne-a sesizat pe adresa redacției cazul unui ploieștean care nu-și poate încasa pensia de la Sucursala din Mihai Bravu a băncii Raiffeisen din cauza unei erori informatice.

 

Sesizarea citiorului:

Bună ziua,

Aș vrea prin intermediul dvs. să fac publică problema unui pensionar bolnav căruia nu i se dă pensia de la Raiffeisen Bank, sucursala Mihai Bravu Ploiești. Ieri treceam spre piață, iar în fața băncii, cu lacrimi în ochi, stătea un bătran, Ion Nechita, pe care îl cunoșteam. Acesta mi-a povestit că i s-a virat pensia în data de 11.11.2016 în valoare de 758.00 lei, comform extrasului de cont. A dopua zi, pe 12.11.2016 a fost să-și scoată pensia de la bancomat, a tastat suma de 750 de lei și i s-a afișat mesajul că nu există fonduri suficiente. Când a interogat contul a văzut că mai avea 163.9 lei, așa cum se vede din fotografia atașată. Pe 14 noiembrie a revenit la același bancomat, unde s-a repetat povestea. Când s-a adresat personalului sucursalei, i s-a spus să sune la telefonul de la intrare. După îndelungi discuții, a aflat că în cazul său s-a produs o eroare de sistem și că nu îi pot da banii! Clientul a cerut un extras de cont, unde figurează suma de 763 de lei, deși bancomatul afișează soldul de 163,9 lei. Cei de la ghișeu nu vor să-i dea banii aferenți pensiei pentru a-și cumpăra medicamente. Cum e posibil așa ceva? Bătrânul e disperat că nu mai are niciun ban!

 

Observatorulph.ro a solicitat un punct de vedere reprezentanților băncii, dar și OPC Prahova.

UPDATE Clientul își va primi pensia

Reprezentanții Raiffeisen Bank susțin că operatiunea initiala nu s-a desfasurat la un bancomat Raiffeisen Bank ci la unul ING Bank si investigatia cere mai mult timp. "Raiffeisen Bank a solicitat bancii ING sa ne dea explicatii despre tranzactia mentionata de clientul nostru, dar mai dureaza pana vom avea informatii. Raiffeisen Bank va credita in seara aceasta contul clientului cu suma reclamata si va continua investigatiile", ne-au transmis reprezentanții Raiffeisen Bank .

 

FOTO Documente 

banca2

banca1