frig apartamente ploiesti

Vremea s-a răcit de o săptămână, dar abia astăzi operatorul de termoficare a început să livreze căldură ploieștenilor de la bloc, deși acesta anunțase că este pregătit pentru noul sezon de încălzire încă de la 1 octombrie.

 

Motivul întârzierii îl reprezintă actuala legislație, care prevede furnizarea căldurii după 3 nopți sub 10 grade. Cum acest lucru s-a întâmplat la Ploiești abia noaptea trecută, locatarii au fost nevoiți să se încălzească la aragaz sau calorifere electrice.

Citește și Ploieștenii vor avea de astăzi căldură în apartamente. Anunțul operatorului

Singurul primar care a reacționat a fost cel al Capitalei.

 

"Să nu credeți că sunt ruptă de realitate, că trăiesc într-un univers paralel. Cunosc exact situația care se manifestă în fiecare an atunci când vine toamna și temperaturile scad brusc. Tocmai de aceea, pentru că legea spune clar acum că începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban are loc după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv, între orele 18,00 — 6,00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10°C sau mai mici, fac un apel pentru modificarea legislației, pentru ca oamenii să nu mai aștepte această perioadă în frig", a precizat Gabriela Firea, într-un comunicat transmis AGERPRES de Primăria Capitalei.