rcs rds

O ploieșteancă se confruntă de mai multe luni cu o situație neplăcută în ceea ce privește serviciile oferite de RCS&RDS. Potrivit acesteia operatorul a decis pe parcursul contractului schimbarea ofertei pentru care a semnat inițial, motiv pentru care aceasta a hotărât să schimbe provider-ul. Ce a urmat? OPC Prahova i-a dat dreptate clientei. 

 

Vă prezentăm mai jos sesizarea integral ploieștencei: 

”Buna ziua, sunt client RCS&RDS inca de la infiintarea acestei companii, neavand niciun fel de problema cu ei pana in luna mai 2016, cand au decis ca este timpul pentru un abuz.

In luna iunie 2014, in urma ofertelor la telefonie mobila pe care le aveau, am decis sa fac doua abonamente,oferta fiind cu minute nelimitate in orice retea fixa si mobila nationala si internationala cu orice operator, la pretul de 5 euro/luna, apoi in luna iulie 2015 am mai facut un alt abonament cu aceeasi oferta.

 

La sfarsitul lunii decembrie 2015 ,am primit un mesaj pe telefon prin care eram instiintata ca minutele internationale de pe mobil, nu mai sunt valabile in orice retea inernationala, ci doar in reteau Digi Mobil Italia,motiv pentru care am mers la sediul RCS&RDS din Soseaua Vestului, nr 24B, bl 10E-Ofelia, unde am depus o reclamatie cu privire la aceasta modificare de contract, fara ca eu sa fiu instiintata in prealabil.

In urma acelei sesizari,prin luna ianuarie 2016 am primit un nou mesaj pe telefon,prin care eram invitatat in termen de 30 zile de la data receptionarii mesajului, la unul din sediile RCS&RDS,  fie pentru a rezilia contractele, fie pentru a ma porta in alta retea. Am mers la acelasi sediu din zona Ofelia unde am depus o cerere pt rezilierea unui contract , iar o alta cerere pt portarea celorlalte numere de telefon in reteau Vodafone. Pana aici totul a decurs normal, eu renuntand practic la serviciile de telefonie si ramanand doar cu serviciile de televiziune, factura venind normal cu suma de plata doar pentru serviciile tv.

 La sfarsitul lunii aprilie 2016 M-am prezentat la sediul RCS&RDS  din zona Ofelia cu decodorul pe care in achizitionasem de la ei in urma cu 6 ani, pentru a fi reparat, deoarece se defectase.Doamna de acolo mi-a explicat ca acela este un decodor vechi si nu mai poate fi reparat, iar ca solutie imi ofera un alt decodor model mai nou, pe care nu o sa-l mai achizitionez, il voi avea in custodie, dar pentru asta trebuie sa prelungim contractul cu doi ani. Am acceptat , neavand intentia sa reziliez contractul Tv cu ei, mai ales ca acest contract a fost incheiat cu mai bine de 6 ani in urma. La scurt timp de la prelungirea acestui contract,mai exact pe 6.05.2016 am primit o factura in valoare de 1176.92 lei in care nu era specificat absolut nimic. Am mers din nou la sediul din zona Ofelia pentru a cere informatii cu privire la aceasta suma si mi s-a spus ca este o diferenta de suma intre pretul de achizitie al  telefoanelor pe care le luasem odata cu incheierea contractelor de telefonie si pretul lor real.(acele telefoane au fost achizitionate integral la data incheierii contractelor, fara a fi in oferta). Am depus doua sesizari la sediul lor cu numerele de inregistrare 2435303180 si 2435145808, reclamatii la care nici pana la aceasta data nu am primit un raspuns scris asa cum am solicitat, desi sunt depuse din luna mai, in schimb mi-au fost sistate serviciile de televiziune desi ele sunt achitate la zi.

 

Desi sun din doua in doua zile la ei pt a remedia aceasta problema, ma confrunt tot timpul cu refuzul de a da o rezolutie  scrisa la sesizarile mele pe motiv ca ei" sunt companie privata si nu sunt obligati sa dea raspuns scris".

Pe 2.09.2016 am sunt din nou sa vad daca s-a  dat un raspuns la sesizarile mele si mi s-a spus verbal ca sesizarile au fost incheiate, iar ca suma cu pricina reprezinta contravaloare despagubirililor catre furnizor, intrucat unul dintre numerele de telefon pentru care s-a cerut portarea nu a fost facuta in termenul dat de ei.

Ma intreb cum este posibil, deoarece cererile de portare au fost facute la aceeasi data.Oare de ce refuza sa raspunda in scris? Cum pot achita ceva doar pe vorbe? Cum este posibil ca din luna februarie pana in luna aprilie cat nun am fost sub contract factura sa fie cu suma reala a serviciilor, iar din luna mai cand am prelungit contractul sa fiu nevoita sa achit clauze de reziliere pe un contract care nu a fost modificat de mine? Oare unde sa mai depun sesizari, ca macar pana la rezolvarea acestei situatii sa beneficiez de serviciile de televiziune pe care le am achitate la timp?”

 

Într-un răspuns la reclamația clientei RDS OPC Prahova, a transmis că ”referitor la reclamația dumneavoastră înregistrată la sediul CJPC Prahova cu nr. 1669/6469/16,08,2016 vă aducem la cunoștiință faptul că în următoarea factură emisă de RCS-RDS va fi evidențiată scăderea sumei de 1118,17lei, reglându-se astfel situația financiară a contului dumneavoastră de client” 

Cu toate astea clienta RDS susține că ”In continuare voi face o noua reclamatie acestui operator de servicii deoarece in ciuda raspunsului pe care l-au dat catre OPC Prahov si anume ca situatia a fost reglementata, eu am in continuare serviciile suspendate, iar in cursul zilei de azi (miercuri) am primit un e-mail de la ei prin care imi spun ca sesizarea mea este in curs de solutionare, nicidecum ca a fost solutionata.

Mai mult de atat, astazi (miercuri) am sunat din nou la ei sa intreb cand voi beneficia de serviciile mele achitate la zi si mi s-a raspuns ca in cel mai scurt timp, care poate ajunge pana la 30 de zile.”

Facem precizarea că observatorulph.ro a solicitat un punct de vedere RCS&RDS pe adresele de email folosite în comunicarea cu presă însă până la ora publicării prezentului articol acesta nu a fost transmis.

raspuns opc reclamatie rds