carne ecoli

Cel puțin două centre de producție și comercializare de lapte și carne din Prahova au introdus pe piață produse infestate cu e-coli. Informația apare într-un comunicat al DSV, care nu nominalizează unitățile cu probleme, carnea fiind deja vândută în magazinele din județ.

 

UPDATE DSV o întoarce ca la Ploiești: acum avem lapte infestat cu ecoli

Comunicatul DSV Prahova:

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Prahova a recoltat în perioada 03.05.- 23.08.2016 un numar de 16 probe  de carne tocată, carne preparata, carne transata, lapte şi produse din lapte.

Probele au fost expediate la Institutul de Igienă si Sănătate Publică Veterinară Bucuresti.

În data de 02.08.2016 si in data de 01.09.2016,  s-au primit prin email rezultatele la doua dintre probele expediate la care a fost diagnosticată contaminarea probelor cu  E. Coli verotoxigen VTEC, drept pentru care Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Prahova a dispus verificarea unităților de la care s-au recoltat probele şi stabilirea  trasabilitații în vederea identificării sursei de contaminare.

În urma investigațiilor şi stabilirii surselor de contaminare au fost notificate unitățile de comercializare şi producție, care au furnizat materia primă.

De asemenea, s-a verificat dacă în stocurile de la unitățile de unde s-au recoltat probele mai există cantități  din loturile de produse incriminate şi s-a constatat că nu mai există spre comercializare astfel de produse.

Tuturor unităților implicate li s-a impus respectarea următoarelor măsuri:

-          Îmbunățirea condițiilor de igienă

-          Evaluarea şi selectarea doar a furnizorilor care fac dovada că produselor lor sunt conforme

Aplicarea unor măsuri suplimentare în ceea ce priveste analiza pericolelor privind prezența E. Coli