DDMN1

Un ploieștean a avut parte de un incident nefericit în timp ce se afla în magazin de bricolaj Dedeman din Ploiești. Acesta susține că în momentul în care a sesizat o diferență de preț între ce era afișat la raft și prețul de la casă, angajații magazinului l-au luat peste picior. 

 

”Daca vrei sa-ti strici ziua si nu stii cum, am o solutie simpla! Te duci la Dedeman si incerci sa faci cumparaturi. Domnii de acolo vor avea grija sa-ti explice ca esti prost si ca nu vezi bine.

Cu o seninatate greu de imaginat, te vor apostrofa si, eventual, cineva grabit care sta la aceeasi coada cu tine va urla indignat – HAI, DOMNULE, PENTRU UN LEU FACI ATATA SCANDAL –  si in felul asta pleci de regula umilit, furat si, in acelasi timp, indignat!

Am povestit patanii de genul acesta chiar unor prieteni care efectiv au ras, aproape ca nu am fost crezut. Azi vin cu dovezi clare, am facut reclamatie, am facut poze la raft si am fost, trebuie sa recunosc, mai iute de picior decat operatorul care incerca sa ajunga inaintea mea la raft sa schimbe pretul! Probabil ca vor scoate un post la concurs, si anume: concurs de alergat si schimbat preturi la raft! Eu ce sa vreau? Vreau corectitudine si mai vreau ca in tara asta hotia sa fie pedepsita indiferent de numele in spatele caruia este practicata! Daca sunteti de acord cu mine, LUATI ATITUDINE, nu mai stati pasivi!

Da, domnilor, la aceasta companie de regula pretul de la raft nu corespunde cu cel de la casa, si da, in momentul in care sesizezi, vei fi luat peste picior si tratat ca un paria care reclama fabuloasa suma de un leu si ceva! Daca ar fi fost prima data cand pateam asa ceva nu scriam si nu spuneam nimic. Timpul a facut sa realizez ca este pur si simplu o practica, ca hotia este ascunsa la raft si vanduta la casa – cu un pret mai mare! Fiscalizeaza? Da, avem de-a face cu o hotie fiscalizata! Plateste cineva pentru aceasta practica? De regula nu, dar daca vad ca nu pleci, eventual vor incerca sa-ti returneze diferenta!

Este un alt mod de a da continuitate hotiei, dumnealor mizand efectiv ca pentru o suma atat de mica, lumea nu se mai intoarce la raft sa verifice si pleaca batand din buze. As dori ca Observatorul Prahovean sa ceara punctul de vedere conducerii Dedeman cu privire la aceasta practica.” 

Conducerea magazinului Dedeman a transmis ziarului nostru următorul punct de vedere legat de incidentul reclamat:

”Ca urmare a solicitării unui punct de vedere asupra reclamaţiei pe care ne-aţi prezentat-o pe email, vă aducem la cunoştinţă următoarele detalii:

 

- Compania Dedeman acţionează întotdeauna cu bună credinţă şi având în vedere satisfacţia deplină a clienţilor
- La schimbarea unei promoţii, toate preţurile sunt actualizate automat şi centralizat şi printate automat, în toate magazinele, în noaptea anterioară primei zile de valabilitate a noului preţ urmând ca dimineaţa, înainte de începerea programului pentru clienţi, acestea să fie afişate la produsul corespunzător, de către angajaţii răspunzători

- Procesul afişare a preţurilor actualizate se realizează într-un timp foarte scurt, pentru cele câteva sute de produse prezente la raft

- În cazul menţionat diferenţa de preţ dintre cel afişat şi cel de la casă s-a datorat unei erori umane, şi anume din cauza faptului că anajatul responsabil nu a schimbat eticheta de preţ din campania anterioară cu cea având preţul actualizat

 

- Colegii din magazin şi-au cerut scuze pentru situaţia creată şi s-au oferit să îi returneze clientului diferenţa de bani, acesta refuzând din motive pe care nu le-a declarat

- Faptul că s-a dorit schimbarea cât mai rapidă a preţului la raft nu avea drept scop muşamalizarea situaţiei în cauză, ci evitarea unor situaţii similare, odată ce problema a fost descoperită, şi actualizarea preţului de la raft în concordanţă cu preţul de vanzare, setat în sistem şi la casa de marcat.

- Dorim să garantăm clienţilor şi potenţialilor noştri clienţi că această situaţie nu reprezintă o practică a companiei noastre ci doar un incident izolat cauzat de erori umane, pentru eliminarea cărora facem eforturi şi acordăm zilnic maxima atenţie.”

 

DDMN2

 

DDMN4