mizerie padina

Avem o tara cu peisaje fermecatoare, dar nu stim sa o pretuim. O zona nespus de frumoasa, platoul Padina din Parcul Natural Bucegi, atrage an de an mii de turisti care se muta aici cu rulota sau cortul cate o vara intreaga.

 

Peisajele sunt incredibile, dar mizeria ce domneste peste tot ii face pe multi sa regrete ca au venit.

Inspectorul Vacanta s-a plimbat si pe la munte, prin parcul Natural Bucegi. Mai exact, pe platoul Padina, o zona de campare marginita de paduri dese si racoroase. Campingul se afla in aria protejata: mii de turistii, romani sau straini, vin aici pentru aerul curat, linistea si peisajele ce-ti taie rasuflarea. Din pacate, odata ajunsi aici, descopera ca nu exista nici cosuri de gunoi, nici toalete, asa ca impinsi de nevoie folosesc... natura. Autoritatile locale se plang ca nu fac fata mizeriei si se scuza ca terenurile sunt private si nu au dreptul sa le amenajeze. Pana se lamureste situatia, padurile si raurile din Padina se sufoca incet, dar sigur, sub tone de gunoaie.

Avem o tara frumoasa, avem munti, avem si paduri frumoase. Avem si turisti care spun ca iubesc natura. Totusi, ce ramane in urma lor? Zeci de toalete publice.

inspector vacanta Bucegi

Un profesor si 45 de copii formeaza, an de an, un comandament de curatenie in Bucegi. Vin tocmai din Razvad, o localitate aflata la 10 kilometri de Targoviste. Nu ajung ei in tot parcul natural, care se intinde pe 33 de hectare, dar tot reusesc sa stranga o parte din gunoaiele ramase dupa turisti, intre Pestera si Padina.

Florian Leotescu, viceprimar localitatea Moroieni: "Putem spune ca fiind pe teritoriul nostru trebuie sa ne asumam si aceasta problema. Da, ne consideram vinovati. Nu putem strange toate gunoaiele..."

Nu departe de locul in care ne aflam se gaseste Padina. O alta zona superba, cum putine sunt, preferata de toti aceia care traiesc din plin bucuria vacantelor la cort sau la rulota.

Ioan Lazar, turist: "Cu ani de zile in urma veneam dimineata si ne spalam pe fata in apa de izvor. Acum nu ne permitem. La toaleta mergem in natura, ca asa se poarta."inspector vacanta BucegiIn mod normal, ai spune ca mergi spre padure, dar pentru majoritarea turistilor care vin la Padina cu corturile, potecile spre padure inseamna, de fapt, drumul spre toalete.
Citește continuarea pe stirileprotv.ro