simuri provideri

Marian Marin, un cititor al ziarului, nostru ne-a trimis pe adresa redacție o scrisoare prin care își spune nemulțumirile în calitatea sa de client Vodafone. Fiind utilizator al unei cartele PrePay acesta susține că provider-ul modifică frecvent prețul extraopțiunilor, fără ca beneficiarii să fie consultați. Vă prezentăm mai jos textul integral: 

”Buna ziua

NICI PE DEPARTE sa doresc sa aplic pentru un post, intr-o societate care nu-si respecta clientii. Frustrarea mea in fapt, si de ce scriu pe aceasta adresa este ca pot sa pun in CC si presa locala care poate lua atitudine fata de felul in care dumneavoastra va tratati abonatii/utilizatorii/etc.

De cativa ani folosesc optiunea 6 euro care avea valabilitate 30 zile. Astazi constat ca de fapt optiunea de 6 euro nu mai are valabilitate 30 de zile ci doar 28 de zile. Si acest lucru inca din luna Aprilie. Ca orice om care-si face calculele cand trebuie sa reinoiesc optiunea, cu stupoare constat ca mesajul de atentionare de reincarcare vine cu cateva zile mai de vreme.

Incep sa verific si constat ca obtiunea aleasa de mine cu ani buni in urma, s-a modificat in mod secret tacit si unilateral, operatorul acordandu-si niste "reduceri" sau "facilitati" de vacanta de vara, in defavoarea utilizatorului. Frustrarea mea si nu numai, este ca NU AM FOST ANUNTATI de aceasta modificare.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cum sa fii anuntat de "oferta" care operatorul si-o face in favoarea lui?!?! In schimb suntem anuntati prin sms sau sondaje telefonice, despre oferte de doi lei pe care nu le accepta nimeni, si cand iti este lumea mai draga trrr vodafon sa-ti planifice telefonia, informandu-te ca e mai convenabil un abonament, dar cand se fac modificari in vechile optiunu, NU.

Juridic vorbind acest lucru este INSELATORIE la scara larga. Profitand de faptul ca utilizatorul de cartela nu are un contract scris si functioneaza pe baza unor obtiuni afisate, operatorul isi permite sa modifice dupa bunul plac aceste oferte, un fel de alba-neagra, in obor, asta are asta n-are ia-o pasta marcatoare, si utilizatorul de cartela se trezeste ca nu mai are telefon din motiv ca optiunea a expirat.

Intradevar pe *100# scrie [...] opltiune valabila patru saptamani (28 de zile) ,,, dar cand o folosesti de ani zile nu mai stai sa o verifici, mai ales ca avem optiune de reactivare automata. Normal ar fi fost ca operatorul sa-si anunte clientul de modificarile perioadei de valabilitate. Si in piata daca ieri ai cumparat pepeni cu 0.80 lei astazi sunt 1,1 lei dar comerciatul este obligat sa-si afiseze pretul.

Sa fii la curent cu toate modificarile mofturoase ale operatorului de telefonie trebuie sa-ti aloci timp serios sa cauti pe siteul Vodafone cand, unde, cum si la ce pret mai functioneaza ofertele. In primul rand te lovesti de robotelul Andreea care-si face treaba cu maiestrie, si vrei nu vrei, ai n-ai treaba trebuie s-o asculti, in speranta ca pana la urma o sa afli si posibilitatea transferului la un operator.

Dar nu afli aceasta posibilitate ca nu exista. Suni pe alte numere, si bine inteles toate sunt setate sa te transfere la Andreea... in cele din urma gasesti doua alternative: ori renunti, ori insisti pe *555, si a doua varianta dupa ce in cele din urma raspunde un operator, isi comunica ca de fapt trebuie sa te transfere la serviciul cartele si urmeaza o noua runda de asteptare, dar Andreea acum iti canta Traviata de Verdi... fara versuri... sau Trenul galben fara cai (Angela Similea)... bine ca nu este vreo manea, si tot acest travaliu dureaza aproximativ 35-40 minute, si incele din urma iti raspunde un operator care incearca sa-ti comunice ca optiunea asta a fost schimbata de ceva vreme, dar poate sa ti-o reactiveze, dar, doar de la ei din centrala?!?!? Cum vine asta?

In fiecare luna trebuie sa imi aloc aproximativ 40 de minute sa dau de un operator sa activez inca trei zile care in fapt sunt platite??? Si ceilalti utilizatori care inca nu au aflat de aceasta modificare??? Trebuie sa incingem forumurile cu astfel de vesti??? Sau si mai grav, domnilor telefonisti trebuie sa-mi fac, cumva, programul bugetar si planificarea platilor in functie de mofturile dumneavoastra??? Sau cumva aceste oferte au regim de piata, obor, talciok, taraba, pe sistemul mai lasa tu mai pun eu. In afara de faptul ca Euro este cotat la cursul Vodafone mai mare decat lira sterlina inainte de brexit. NU ESTE NORMAL DOMNILOR TELEFONISTI.

Ce faceti dumneavoastra este JAPCA si abuz, si doresc din toata inima ca cineva sa pice peste dumneavoastra sa va scuture politica inselatoare de marketing.

S-auzim de bine, pentru noi.”

Observatorul Prahovean a solicitat un punct de vedere OPC Prahova si Vodafone România. 


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.