tren mangalia
Cât durează să traversezi România cu trenul? Chiar şi 28 de ore, în condiţiile în care durata „normală” e de 19 ore. Sute de pasageri au participat, fără voia lor, la acest experiment, în momentul în care au plecat din Mangalia către Arad, Timişoara sau Satu Mare. Un incendiu izbucnit la o gară de pe traseu a adaugat multe ore de întârziere călătoriei.

 

ACTUALIZARE. La peste 24 de ore de când plecase din Mangalia, trenul a ajuns, în sfârşit, la Oradea. Până acolo, a adunat o întârziere de 500 de minute.

„De la ora 4 și 20 până acum. Deci 24 de ore? Da, exact. Groaznic? Nu groaznic , foarte groaznic”, spune un călător.

„Am suferit șapte ore în plus”, spune o femeie.

Până la Satu Mare, punctul final al traseului, întârzierea a ajuns la nouă ore.

Probleme similare au fost şi pe ruta Mangalia - Arad.

Iniţial, trenul a fost anunţat cu o întârziere de 240 de minute, apoi 270 de minute, iar când a fost anunţat că va ajunge în staţie s-a schimbat din nou întârzierea şi a ajuns la 300 de minute.

„270 de minute e inadmisibil! Hai, înţelegi 10 minute, 30 de minute, 50 de minute, o oră, două, dar 270 de minute e inadmisibil!”, spune indignat un călător.

Și călătorii care aveau ca destinaţie Timişoara au numărat fiecare oră adăugată în plus călătoriei. Trenul care a plecat din Mangalia ar fi trebuit să sosească în gara din Timișoara în jurul orei 09:40, a întârziat aproape patru ore și a ajuns la ora 13.

„Ce pot să zic, îngrozitor, condițiile sunt foarte proaste, prețurile sunt foarte mari pentru ceea ce ni se oferă, iar întârzierea a fost semnificativă”, se plânge un călător.

„Foarte rău, trei ore și jumătate întârziere, numai în România se poate întâmpla. Groaznic. (Reporter: V-au dat ce, pe drum, apă?) Ne-au dat un pumn în cap, nimic!”, spune o femeie care se dă jos din tren.

Alina Predescupurtator de cuvânt CFR, vine cu explicații: „Pasagerii care călătoreau la vagoanele de dormit au primit apă de la însoţitorii de vagon. (Reporter: Şi ceilalţi, care erau la celelalte vagoane?) Din păcate, nu s-a putut azi-noapte organiza treaba în aşa măsură încât să poată primi toată lumea”.

Problemele oamenilor au pornit de la un incendiu izbucnit într-o gară mică din judeţul Călăraşi, care a întrerupt funcţionarea instalaţiei de centralizare electronică. Scurtcircuitul s-a produs în gara Săruleşti, în sala releelor, în jurul orei 19:00. Timp de două ore şi jumătate, circulaţia a fost oprită. Incendiul a fost stins în jurul orei 21:30, dar haosul pe care l-a provocat în circulația feroviară a durat ore întregi.
sursa: digi24.ro

 

Eveniment
  • Sâmbătă, 14 Octombrie 2017
  • De Andra Ilie

Mașină lovită de tren la Boldești

Un accident feroviar s-a petrecut, în această seară, la Boldești. Potrivit primelor informații, un autoturism a fost acroșat de un tren la trecerea la nivel cu calea ferată de la intrarea în oraș. Din...