posta

Un ploieștean acuză Poșta Română că efectuează cu întârzieri mari prestarea de servicii de curierat. Astfel, un colet care ajunge în țară din Hong Kong în trei zile este livrat destinatarului ... în viitor!

 

Scrisoarea cititorului:

Buna Ziua, 

 

Doresc sa va expun o situatie deranjanta care continua de ceva timp la Of. Postal 1 Ploiesti.

De foarte mult timp imi comand din afara tarii diverse componente de jucarii. In ultimul an (aproximativ de cand s-a implementat sistemul de tracking), am observat ca Posta Romana are o masina a timpului perfect functionala, avand in vedere raspunsurile pe care le primesc la sesizarile adresate lor pentru intarzierea nejustificata a coletelor, situatia fiind expusa in cele ce urmeaza: 

Un colet a intrat in tara si a fost preluat de BSI Bucuresti, dupa ce a parcurs 8500km din Hong Kong (in 3, maxim 4 zile). Acelasi colet apare pe site-ul de tracking in prelucrare BSI Bucuresti timp de 2 saptamani (Ploiestiul are Oficiu Vamal, deci nu ar trebui prelucrat la Bucuresti). Dupa aceste doua saptamani in care n-a putut fi trimis 60 km (vezi cei 8500 km in 4 zile), Posta Romana ma anunta ca "Coletul cu nr .... se afla acum la Of Postal 1 Ploiesti, cu statusul Avizat. Ultima actualizare A AVUT LOC pe data de 27/07/2016."

Cu alte cuvinte, Posta Romana are o masina a timpului functionala, iar mesajul catre mine a sosit din viitor. Sau poate coletele ajung mult mai repede decat credem noi, insa nu sunt avizate corect si la timp din cauza managementului gresit. 

Problemele nu se opresc aici, insa. Avizele nu imi sosesc niciodata la timp, uneori intarziind si o saptamana. In momentul in care spun acest lucru factorului postal, acesta imi spune ca a fost avizat, ca asa scrie in caiet.

Taxa de magazinaj nu este o avere, de-asta nici n-am facut caz niciodata, insa este aberant sa sustii ca am primit avizul numai pentru ca "asa scrie in caiet".

Va atasez, de asemenea, ultimul raspuns primit de la Posta Romana la sesizarea mea referitoare la unul din coletele pe care le astept, pentru al doilea nu am primit raspuns, desi a intrat in tara in aceeasi perioada cu primul.

posta romana