faceban

Probabil că nu există utilizatori de servicii email în ţara noastră care să nu fi primit până acum mesaje ce ademenesc la cumpărarea unor bunuri de lux la preţuri incredibil de mici, în principal, ochelari Ray-Ban. Site-urile web false, unde sunt oferiţi ochelarii falşi cu o reducere mare de preţ, nu folosesc nici un tip de criptare şi pot fura detaliile cardului cu care se face plata.

 

Cei care introduc datele cardului în formularele acestor site-uri false îşi pun banii în faţa unui pericol iminent” a afirmat Lukáš Štefanko, Cercetător Malware la ESET. Prin adăugarea e-mailului drept un vector de atac, gama potenţialelor victime creşte astfel în mod semnificativ.

În decursul ultimelor luni, cercetătorii de la ESET au detectat zeci de mii de astfel de e-mailuri înşelătoare. În paralel cu adăugarea unui nou vector de atac, constituit din e-mailuri, infractorii cibernetici din spatele escrocheriei au extins, de asemenea şi aria de atac, din punct de vedere geografic. Magazinele online cu ochelari falşi vizează de multe ori anumite ţări, folosind monedele de schimb specifice acestora. Anterior, ESET a avertizat şi în legătură cu răspândirea la scară largă a acestei escrocherii pe Facebook.
Citește articolul integral pe go4it.ro