paine

Polițiștii prahoveni au descoperit în Ploiești și Bărcănești două persoane care vindeau produse alimentare periculoase pentru sănătatea populației.

 

Comunicatul IJP Prahova:

Buzoiancă de 59 de ani cercetată penal de polițiștii Secției 1 Ploiești pentru comercializare de produse alterate

Sâmbătă, o patrulă de siguranță publică din cadrul Secției nr. 1 Ploiești, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe str. Oborului din municipiu, a depistat o femeie de 59 de ani din comuna Smeeni, județul Buzău, în timp ce comercializa produse alimentare (pastă de tomate și prăjituri), având termenul de valabilitate expirat.
Din cercetări a rezultat că aceasta s-ar ocupa cu vânzarea de astfel de produse în târguri și oboare, iar bunurile în cauză le-ar fi achiziționat dintr-un complex comercial din municipiul București, în urmă cu o săptămână, fără a le verifica termenul de valabilitate.

 

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comercializare de produse alterate.

Ilfovean sancționat de polițiștii din Bărcănești pentru că vindea pâine refuzată de către o societate comercială

Vineri, o patrulă din cadrul Postului comunal de poliție Bărcănești a depistat, pe raza localității Românești, un bărbat din comuna Dascălu, județ Ilfov, care comercializa pâine localnicilor.
S-a procedat la verificarea autoutilitarei acestuia, ocazie cu care s-a constatat faptul că în interior se aflau 200 bucăți pâine, pe care persoana în cauză intenționa să le comercializeze.

 

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 lei, iar ca măsură complementară s-a procedat la confiscarea produselor.

Din cercetări a rezultat faptul că bărbatului i-a fost refuzată pâinea de către o societate comercială, iar, pentru a evita returul către fabrică, acesta a decis să o valorifice.