pui4

Laura O. a reclamat pe adresa redacției că a găsit un vierme în carnea de pui cumpărată din magazinul Carrefour din mall-ul Ploiești Shopping City. Reprezentanții magazinului susțin că "larva nu este un parazit specific pasarilor sau carnii de pasare, ci pare a fi mai degraba un vierme provenit cel mai probabil din legumele folosite la prepararea mancarii".

 

Sesizarea cititoarei:

Va scriu pentru a va aduce la cunostinta o întâmplare mai puțin fericita pentru mine -  pe scurt,  în data de 30.04.2016 am cumparat din hypermarketul Carrefour din Ploiești shopping City o caserola cu piept de pui. Pe eticheta data expirării era 05.05.2016.   Pe 1 mai am preparat câteva fâșii din pieptul de pui cumpărat, pe teflon, pentru copilul meu (1 an și 4 luni). În timp ce ii dădeam copilului sa mănânce am observat pe una dintre bucăți un vierme.  Am făcut imediat sesizare la protecția consumatorului,  dar consider ca este bine ca aceasta informație sa fie cunoscuta de cei care își fac cumpărăturile în hipermarchet. În atașament sunt pozele pe care le-am trimis și la protecția consumatorului.

 

Punctul de vedere al reprezentanților Carrefour, la solicitarea observatorulph.ro:
Va putem spune ca in urma sesizarii inaintate de catre consumatorul cu pricina, reprezentantii Comisariatului Judetean Prahova pentru Protectia Consumatorului au intreprins un control in cadrul hipermarketului Carrefour din Ploiesti, in data de 3 mai 2016. Acestia au concluzionat ca produsele noastre sunt conforme cu toate normele in vigoare, iar depozitarea si comercializarea acestora se realizeaza in conditii corespunzatoare de igiena si microclimat. Pe de alta parte, din analiza fotografiei efectuata de consumator se poate observa ca larva nu este un parazit specific pasarilor sau carnii de pasare, ci pare a fi mai degraba un vierme provenit cel mai probabil din legumele folosite la prepararea mancarii.  

UPDATE Reacția clientei la punctul de vedere al conducerii Carrefour
Pana în prezent nu am primit un răspuns oficial de la OPC. 
Din partea Carrefour nu asteptam un alt răspuns, motiv pentru care nici nu am mers la ei sa facem sesizare. 
O singura precizare as vrea sa mai fac... carnea a fost fripta pe teflon, fără ulei, fără condimente, fără legume.... Concluzia o trageți dumneavoastră.

pui3

pui2
pui1