control opc

Peste 7 tone de alimente au fost retrase de la vânzare în urma controalelor inspectorilor OPC Prahova cu ocazia sărbătorilor de Paști.

Comunicatul OPC Prahova

 

In perioada 14.04-29.04 2016 comisarii CJPC Prahova au desfasurat actiuni de control pentru verificarea respectarii prevederilor legale,conformitatea,si modul de etichetare,prezentare,publicitate si comercializare a produselor alimentare specifice sarbatorilor pascale(carne ,oua, vopsea de oua, ciocolata si produse din cacao,tablete si figurine pe baza de cacao si grasimi vegetale,produse de patiserie si cofetarie, vin.)
Cu aceasta ocazie au fost verificati 41 de operatori economici din municipiul Ploiesti si de pe raza judetului Prahova, aplicandu-se sanctiuni contraventionale in valoare totala de 250000 lei .
A fost dispusa masura de oprire temporara de la comercializare pentru 369 kg produse alimentare in valoare totala de 4311 lei si oprirea definitiva si retragerea din circuitul consumului uman pentru 7192 kg produse alimentare in valoare totala de 54687 lei.
Deficiente constatate:
- Lipsa etichete cu elementele de identificare si caracterizare pentru carnea preambalata;
- Carne tocata amestec fara informatii privind specia animala si procentajul amestecului;
- In depozitele pentru carne congelata nu se urmareau temperaturile de depozitare prin intocmirea graficelor de temperatura si nu se respectau conditiile prescrise.
- Carne si preparate din carne cu data durabilitatii minimale depasita de la 4 la 28 de zile;
- Au fost depistate la comercializare oua si vopsea de oua fara sa fie afisat vizibil pretul de vanzare al acestora;
- Produse de patiserie si cofetarie fara gramaj afisat si fara data durabilitatii minimale;
- Cozonaci si produse din ciocolata fara informatii privind substantele alergene;
- Vin fara informatii cu privire la data imbutelierii acestuia si fara pret de comercializare afisat.