parcometru sgu ploiesti

După ce un cititor a reclamat pe adresa redacției faptul că un parcometru defect din zona Halelor Centrală a produs pagubă mai multor șoferi, reacția SGU nu a întârziat să apară.

 

Mesajul cititorului:

"Am fost pacalit de un parcometru al SGU pe 19 aprilie, ora 16:50, în zona Halele Centrale, pe Str. G-ral Vasile Milea. După cum vedeți în poză, nu am fost singura persoană pățită la aceste aparate. Țin să menționez că în cele 20 de minute cât am stat în acel loc, s-a strâns suma de 15.7 lei. Poate ia cineva măsuri".

La solicitarea observatorulph.ro, conducerea SGU Ploiești a transmis următorul punct de vedere:

"Automatele de eliberare a tichetului de parcare funcționează în baza unui soft setat pentru sumele corespunzătoare tarifelor și perioadelor de stationare a autovehiculelor în parcările administrate de societatea noastră. Astfel, acestea permit introducerea unor sume rotunde (1leu/2lei/3lei etc) chiar daca se introduc subdiviziuni care, cuantificate, generează sumele menționate mai sus. Pe cale de consecință, parcometrele nu dau rest și, dacă se introduc sume necorespunzătoare tarifelor menționate mai sus, acestea le afișează, rămânând în așteptare, până la introducerea sumei rotunde. Subliniem că perioadele de timp pentru staționare în parcările cu plată, potrivit actelor normative în vigoare, sunt de o jumătate de oră și o oră, drept pentru care se percep tarifele de 1 leu, respectiv 2 lei.

 

Ex: În cazul în care o persoană introduce suma de 1 leu și 50 de bani, aparatul rămâne în așteptare, până la introducerea tarifului întreg de 2 lei.

În cazul prezentat de dvs., nu au fost respectate instrucțiunile de utilizare a automatului, prin apăsarea primului buton, cel de activare a acestuia. În consecință, softul aparatului a interpretat suma introdusă ca un adaos de credit peste suma deja existentă, așteptând introducerea banilor până la suma întreagă.

Prin urmare, nu este vorba de o hoție, ci de nerespectarea instrucțiunilor de utilizare ale parcometrului.

 

De asemenea, pe această cale, rugăm cetățenii să respecte instrucțiunile afișate pe automatul de eliberare tichete și să nu omită prima etapă, anume apăsarea butonului Activare Automat".