Vodafone

După ce observatorulph.ro a publicat reclamația unui cititor, care acuza Vodafone că a încercat să-l păcălească la înnoirea contractului, reprezentanții companiei i-au cerut scuze.

 

Sesizarea cititorului:

"Numele meu este Călin Mihai și în data de 09.03.2016 mi-am reînnoit abonamentul la Vodafone. În urma semnării unui nou contract am primit de la ei un telefon Vodafone Smart 6 Prime stricat.

Contractul l-am încheiat prin telefon, iar când l-am primit pe mail am observat că deși prețul convenit era de 10 euro, inclusiv TVA, în documentul transmis tariful crescuse la aproape 12 euro cu TVA".

 

Citește continuarea AICI.

După publicarea articolului, cititorul a revenit cu următorul mesaj: "M-au contactat cei de la Vodafone și mi-au oferit posibilitatea să renunț la contract. Și-au cerut scuze pentru eroarea comisă. Acum rămâne de văzut ce se va întâmpla cu telefonul pe care mi l-au trimis deja stricat. Vă mulțmesc pentru publicare, altfel nu s-ar fi rezolvat problema"

UPDATE Clientului i-a fost reparat telefonul și i s-a făcut o reducere la noul abonament. 

 

 

IT&C
  • Vineri, 16 Februarie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Cum repornești forțat orice iPhone cu hard reset

Dacă ți s-a blocat smartphone-ul și nu mai răspunde la nici o comandă, are nevoie de un hard reset. Conceptul de hard reset a devenit unul din ce în ce mai abstract pentru posesorii de iPhone. Ce...

Sport
  • Miercuri, 14 Februarie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Halep are în sfârşit sponsor

După ce s-a despărţit de un brand nemţesc, Halep are în sfârşit sponsor. Ea a trecut de "partea cealaltă a baricadei", într-o echipă stelară din care fac parte Sharapova, Serena Williams, Nadal sau...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești