carne expirata brazi poenarii burchi

Polițiștii Secției Rurale din Cocorăștii Colț au controlat patru societăți comerciale. În două magazine au descoperit la vânzare carne cu termenul de valabilitate expirat.

Polițiștii au descoperit, într-un magazin din Poienarii Burchii, că administratorul oferea spre vânzare șapte kilograme de carne tocată (pastă mici) cu termenul de valabilitate depășit din data de 07.11.2015, precum și mai multe produse lactate cu termenul de valabilitate expirat din 18.02.2016, a anunțat IJP Prahova.

Carnea descoperită și produsele lactate au fost distruse de administrator. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comercializarea de produse alterate, a mai precizat sursa citată.

Agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 2.000 lei şi s-a procedat la confiscarea mărfurilor respective.

Tot în urma verificărilor efectuate la o altă întreprindere individual din comuna Brazi, administrată de o persoană din aceeași localitate, polițiștii au constatat că persoana în cauză oferea spre vânzare cinci kilograme de carne de pasăre cu termenul de valabilitate depășit din data de 18.01.2016.

Cantitatea de carne descoperită a fost distrusă de administrator. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comercializarea de produse alterate.

Totodată s-a constatat că persoana în cauză oferea spre vânzare produse alimentare, nealimentare fără a îndeplini condițiile legale. Având în vedere aspectele constatate a fost luată măsura sancţionării contravenţionale a agentului economic, aplicându-se o amendă, în cuantum de 1.000 lei.