parfum teapa pensionari

Pentru că metoda accidentul nu mai prinde, escrocii au apelat la una mai rafinată. Pensionarii sunt contactați telefonic, înștiințați că au câștigat un cadou de 200 de lei și invitați la o cârciumă din Ploiești. Aici are loc o prezentare de produse a;a zis revoluționare și, dacă nu sunt convinși să le cumpere la prețuri uriașe, li se oferă un parfum care, în realitate, costă 27 de lei.

 

Scrisoarea cititorului: Pensionari ademeniti cu un "parfum" de... 27 de lei

 "Tepe peste tepe primesc pensionarii prahoveni in ultimele luni. Daca celebrul caz "accidentul" a fost cat de cat indepartat, iata ca, mai nou, ei sunt ademeniti si mai ales "vrajiti" cu "farmecul inegalabil" al unui parfum ieftin. Despre ce este vorba? Cetateanul credul, intai primeste un telefon, este anuntat ca a castigat ceva, sa se prezinte apoi in data de...la un restaurant din Ploiești, pentru ridicarea "surprizei".
 
Stupoare, la fata locului, mici "smenari" din Baia Mare, Oradea, Arad ori alte orase ale tarii, inchiriaza camere in locatiile respective, plus sali de protocol ori conferinte, taman pentru a-i....pacali pe pensionari naivi.
 
Cei tineri nu sunt primiti in sali ca insotitori ai parintilor ori bunicilor, pe deasupra nu sunt lasati nici macar sa stea pe canapelele de la etajul respectiv, pentru a nu le desconspira "afacerea" greilor.
 
Dupa doua ore de chin, cu prezentari video si analiza amanuntita a unor produse extrem de scumpe (aparat de fizio-terapie 54 mil lei vechi, saltea cu ioni de argint 18 mil lei vechi, cratite si tigai la set, 11 mil lei, etc), bietii oameni din sala, unii cu afectiuni de abia se mai pot deplasa pe strada, trag niste biletele de tombola.
 
Sunt obligati apoi sa acopere unele numere, incat sa ramana vizibil, dupa caz, primul, al treilea, ultimul.... Atunci trebuie sa prinda rapid o fata sau un baiat de mana, din "hotomanii" de pe coridoarele salii, chipurile cum ca ar fi castigat, in acel moment, te miri ce. Incredibil, dar adevarat, caci in realitate nu se procopsesc cu absolut nimic.
 
La final, dupa doua ore si un sfert de chin, sunt chemati in fata, individual, unde li se prezinta un parfum scump, dar acesta, "gratis" nu poate fi insusit decat daca achizitionezi unul dintre produsele lor extrem de scumpe.
 
Daca renunti, cum de altfel procedeaza mai toti, organizatorii bataii de joc la scara mare iti inmaneaza, cu mutre extrem de acide ca nu te-au convins, un parfum de doi lei (scuze....27 lei la pretul zilei), Rahma, o facatura ordinara pe care o gasesti in week-end in toate oborurile din tara.
 
Pentru cunoscatori, acest parfum creat in EAU, si care este comercializat la pretul de 25 AED (dirhami) nu este cumparat decat de muncitorii saraci (nepalezi, indieni, sri-lankezi, etc) pentru a-l duce sotiilor in tara natala.
 
Opriti-va, oameni buni, de la asemenea escrocherii ordinare. Dragi pensionari, nu va mai lasati atat de usor pacaliti, traim intr-o tara de..... ,dar nici sa va umileasca toti neavenitii intr-un hal fara de hal."
 
Foto: "eau de parfum" Rahma, 25 AED, echivalentul a 6,09 EURO.