detergent vase

Un produs pe care cu toții îl folosim zilnic poate provoca iritații sau alergii grave. Este vorba despre banalul detergent de vase, care conține substanțe deosebit de periculoase atunci când sunt folosite în mod constant. Combinația de metilcloroizotiazolinona și metilizotiazolinona (MCI/MI) pot duce la iritații grave celor ce au o sensibilitate a pielii ridicată. Substanțele menționate în acest articol se regăsesc și în detergentul de vase Pur dou Power Apple (vezi eticheta la finalul articolului).

 

Aceste substanțe au fost interzise în unele produse în urmă cu aproape un an deoarece s-a demonstrant că pot determina diferite tipuri de cancer. Conservantul este încă folosit în produsele de curățenie sau în cosmeticele care se îndepărtează prin clătire, cum ar fi șamponul sau gelul de duș. Dermatologii recomandă spălarea vaselor exclusiv cu mânuși de protecție pentru a nu expune pielea la substanțele periculoase. Pentru cei ce folosesc mult timp detergentul de vase fără niciun fel de protecție riscul crește considerabil. De-a lungul timpului multe ajutoare de bucătar sau persoane care lucrează în restaurante au acuzat probleme mari de sănătate după ce au folosit în mod constant acest tip de produs.

Nici cei ce folosesc detergentul de vase în scop casnic nu sunt mai feriți. Deși te speli pe mâini de fiecare dată după ce folosești produsul, în lipsa unei hidratări a pielii, la un moment dat este posibilă dezvoltarea unei alergii sau irigații destul de grave.

Substanța a fost folosită și în fabricarea deodorantelor sau produselor de îngrijire personală. În urma cercetărilor desfășurate de Comitetul științific independent pentru siguranța consumatorilor (CSSC), în septembrie 2014, Protecția Consumatorilor a interzisă comercializarea cosmeticelor ce conțin astfel de substanțe. S-a demonstrat că substanțe precum metilcloroizotiazolinona și metilizotiazolinona sunt responsabile pentru apariția cancerului la sân în urma contactării constante.

 

 

 detergent aple