carne expirata magazin brazi

Administratorul unei societăți comerciale din Brazi s-a ales cu dosar penal după ce polițiștii prahoveni au descoperit la vânzare carne de pui expirată de mai bine de două luni.

 

„În urma verificărilor efectuate la o societate comercială din comuna Brazi, administrată de un bărbat de 38 ani, din aceeași localitate, s-a constatat că persoana în cauză oferea spre vânzare 13 kg carne pui cu termenul de valabilitate depășit din data de 18.01.2016”, a anunțat astăzi IJP Prahova.

Cantitatea de carne descoperită a fost distrusă de administrator în prezența polițiștilor. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comercializarea de produse alterate.

„La o altă societate s-a constatat că administratorul oferea spre vânzare 6 kg carne de curcan cu termenul de valabilitate depășit din data de 11.01.2016. Cantitatea de carne descoperită a fost distrusă de administrator în prezența polițiștilor. În cauză a fost întocmit alt dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comercializarea de produse alterate. Totodată, s-a constatat că în magazin erau expuse la vânzare 50 pâini, fără documente de proveniență. Având în vedere aspectele constatate, pâinea a fost confiscată, fiind luată măsura sancţionării contravenţionale a agentului economic cu amendă în valoare de 500 lei”, a mai precizat IJP Prahova.