apa cu bacterii

O parte din apa vândută sub marca proprie a lanțurilor de magazine Metro și Cora este plină de impurități. Cel puțin așa susține ANPC în urma unui control efectuat recent.

 

Potrivit unui comunicat al ANPC, în perioada 04-09 martie au fost prelevate 17 esantioane din apa  de masa si apa de izvor pentru determinarea incadrarii in indicatorii microbiologici conform prevederilor legale in vigoare.

În urma testelor de laborator, 5 sunt neconforme. Printre produsele cu probleme se numără și apa produsă, îmbuteliată și comercializată ca marcă proprie în două mari lanțuri de magazine. Este vorba de sortimentul Winny- apa izvor plata, imbuteliata in PET-uri cu capacitatea de 2l si vanduta în Cora, respectiv apa de masa necarbogazoasa Aro, imbuteliata in PET-uri cu capacitatea de 2 l, vanduta de Metro. 

 

Citește și Controale la apa îmbuteliată în Prahova

La apa marca proprie Cora  parametrul NTGufc/cm3, la 22 grC valoare obtinuta era de 1.000, fata de limita prevazuta de 100, iar la 37grC valoarea obtinuta era de 600 fata de limita prevazuta de 20.

 

La apa marca proprie Metro, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obtinuta era de 20.000, fata de limita prevazuta de 100, iar la 37grC valoarea obtinuta era de 16.800  fata de limita prevazuta de 20 .

Citește comunicatul ANPC complet AICI

Atenție, NTG este indicatorul care arată cât de curată e apa! Orice depășire a limitei maxime admise poate dăuna sănătății (detalii AICI)