carne stricata

Produse alterate expuse la comercializare și mărfuri fără documente de proveniență  - depistate de polițiștii din Cocorăștii Colț. Asta au constattat poluțiștii prahoveni în timpul unor controale.

Polițiștii Secției Rurale nr. 7 Cocorăștii-Colț au organizat o acțiune, în sistem integrat, în comunele Mănești și Șirna. Au fost controlate societăți comerciale și aplicate 16 sancțiuni contraven-ționale, în cuantum de 44.360 lei. Totodată, au fost confiscate bunuri în valoare de 4.500 lei și constatată o infracțiune (”comercializare de produse alterate”).

De exemplu, în urma verificărilor efectuate la o întreprindere individuală din com. Șirna, administrată de o femeie de 63 ani, din aceeași localitate, s-a constatat că era expusă spre comercializare cantitatea de 2 kg de carne tocată amestec-mici, cu termenul de valabilitate depășit din data de 15.01.2016. Cantitatea de carne descoperită a fost distrusă de administrator în prezența polițiștilor. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comercializarea de produse alterate. Totodată, în urma verificărilor efectuate la acest magazin s-a constatat că persoana în cauză oferea spre vânzare țigarete diferite mărci, pentru care nu deţinea documente de provenienţă. Având în vedere aspectele constatate, agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 10.000 lei şi s-a procedat la confiscarea mărfurilor respective, potrivit IPJ Prahova.

Tot în urma controlului s-a constatat că  la o societate comercială din com. Mănești, administrată de un bărbat, de 54 ani, din aceeași localitate, s-a constatat că persoana în cauză oferea spre vânzare produse alimentare, nealimentare și de uz casnic(băuturi spirtoase, băuturi răcoritoare, zahar, orez, ulei, detergenți, etc), pentru care nu deţinea documente de provenienţă. Având în vedere aspectele constatate, mărfurile au fost confiscate,fiind luată măsura sancţionării contravenţionale a agentului economic, aplicându-se amenzi, în cuantum de 40.000 lei, a anunțta IPJ Prahova.

La o altă societate comercială din Zalhanaua, s-a constatat că administratorul oferea spre vânzare produse alimentare, nealimentare fără a îndeplini condițiile legale. Având în vedere aspectele constatate a fost luată măsura sancţionării contravenţionale a agentului economic, aplicându-se amendă în cuantum de 1.000 lei.

 

 

Eveniment
  • Miercuri, 11 Octombrie 2017
  • De Mihai Popescu

Percheziții în Prahova la suspecți de furturi

În această dimineață, polițiștii din Prahova și ai Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române efectuează 8 percheziții la persoane bănuite de furturi de societăți comerciale. Nouă persoane vor...