emag

O ploieșteancă a cumpărat de la Emag un laptop, care i-a fost livrat defect. După ce l-a primit reparat de la service a constatat că produsul era zgâriat, iar datele stocate pierdute.

 

Mesajul cititoarei:

"Numele meu este Iordache Grațiela și vreau să vă împărtășesc experiența mea avută cu magazinul Emag. În data de 07.03.2016 când am pornit laptopul acesta a rămas blocat pe ecranul logo. Produsul fiind în garanție la Emag am apelat la service-ul lor pentru a rezolva problema. În data de 08.03.2016 am fost în showroom-ul lor unde am lăsat laptopul pentru a fi trimis în service. Aceștia l-au trimis la Depanero unde s-a constatat ca hard-ul este defect. În cele din urma fara sa ma anunte mi-au schimbat hard-ul pierzand toate datele de pe acesta. Ceea ce m-a deranjat a fost faptul ca nu am fost sunata sa ma intrebe daca vor sa recuperez datele si nici hardul vechi nu mi-a fost restituit cu toate ca in contractul de reparatie se spune ca service-ul are obligatia sa restituie piesa defecta clientului. Nu mai zic de faptul ca laptopul a venit zgariat de la service. Cer si eu un punct de vedere Emag si OPC Prahova cu faptul ca nu am fost anuntata de interventia facuta si de faptul ca piesa veche nu mi-a fost restituita. Atasat va trimit si documentele laptop-ului si imi asum intreaga raspundere pentru ceea ce am scris mai sus".

UPDATE Clientul a fost contactat în urma acestui articol și i-au fost transmise datele recuperate de pe hardul defect.

 

UPDATE Punct de vedere Depanero:

"În urma sesizării transmise, am verificat cazul și am identificat echipamentul doamnei Iordache Grațiela. Hard disk-ul a fost verificat, însă doar partiția D, cu o dimensiune de 7GB, a putut fi accesată.

Am comunicat clientului toate aceste lucruri, cu mențiunea că datele care au putut fi accesate pe partiția D au fost transferate pe 2 DVD-uri care vor fi trimise la adresa acesteia.

 

De asemenea, conform procedurii producătorului, în urma unei comenzi în garanție, hard disk-ul defect trebuie returnat către acesta și, prin urmare, nu poate fi trimis către client.

Referitor la zgârietura semnalată, în urma discuției telefonice, am comunicat clientului disponibilitatea de a prelua echipamentul pentru a stabili modul în care aceasta a fost produsă. În cazul în care se constată că zgârietura a fost produsă în timpul reparațiilor, vom înlocui segmentul afectat"Observatorulph.ro a solicitat un punct de vedere de la Emag și Depanero.

 

depanero