Un cititor ne-a transmis pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. o sesizare privind introducerea unei noi taxe în facturile emise de Electrica intitulată cost preavizare. Contactate pentru un punct de vedere, conducerea Electrica, dar și cea a OPC Prahova susțin că taxa este legală.

 

Observatorulph.ro a scris pentru prima dată de acest subiect aici: ELECTRICA INTRODUCE O NOUĂ TAXĂ ÎN FACTURĂ: COST PREAVIZARE

Într-un document remis redacției noastre, Electrica Furnizare SA susține că plata cu întârziere a serviciilor prestate de furnizorul de energie electrică iniţiază facturarea de penalităţi.

Transmiterea preavizului de deconectare la clienţii care înregistrează întârzieri la plata facturii, peste termenul reglementat, nu este opţională, ci obligatorie, conform reglementărilor Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).
Citește articolul complet aici: CUM EXPLICĂ ELECTRICA NOUA TAXĂ DIN FACTURI

 

La solicitarea observatorulph.ro, reprezentanții OPC Prahova susține de asemenea că taxa este legală. Vezi mai jos documentul oficial: