analize controale prahova

În urma datelor parțiale furnizate de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentului (ANSVSA), care confirmă prezența bacteriei Escherichia -Coli, subgrupa O26, într-o serie de eșantioane prelevate de pe raza județului Argeș, respectiv dintr-o gospodărie din județul Bacău, echipe mixte ale Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentului (DSVSA) și ale Direcției de Sănătate Publică (DSP), din județele menționate, vor continua acțiunea de control, a anunțat Ministerul Sănătății, la mai bine de trei săptămâni de la înregistrarea primelor cazuri de îmbolnăviri la bebelușii din Argeș.

 

Inspectorii DSVSA, alături de cei ai DSP, vor verifica tot lanțul de producție al agentului economic unde au fost depistate nereguli, a fost anunțul Ministerului Sănătății, care a precizat că verificările vor fi extinse la toate capacitățile de producție care s-au aprovizionat cu materie primă de la aceeași sursă.

Totodată, sub coordonarea ANSVSA, echipele mixte DSVSA și DSP vor verifica sursele de aprovizionare pentru fabricarea produselor lactate la nivelul județului Argeș, în vederea identificării unor eventuale cazuri similare, urmând a dispuse măsurile ce se impun, precizează sursa citată.

Mai exact, ancheta vizează strict județele Argeș și Bacău. „Verificările dispuse nu includ județul Prahova”, a declarat pentru Observatorulph.ro Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova.

Reamintim faptul că în urma analizelor efectuate la cele 194 de eşantioane analizate până la această dată, a fost depistată prezenţa Escherichia Coli, serogrupul O 26, la:

- probă de pui (spate cu gât) recoltat din frigiderul uneia dintre persoanele (aparţinător) implicate în ancheta Ministerului Sănătăţii. Carnea provenea de la păsări din gospodăria persoanei respective (judeţul Băcău).

- probe prelevate dintr-un lot de 25 de kg brânză proaspătă de vaci, produsă de o unitate de prelucrare a laptelui din judeţul Argeş.