Un cititor ne-a povestit pe adresa redacției ce i s-a întâmplat participând la o prezentare de produse medicale "revoluționare".

 

Mesajul cititorului:

"Am fost invitat, telefonic, la o prezentare de produse la un restaurant din zona de nord din Ploiești. M-am dus, din curiozitate. Au fost prezente in jur de 25 de persoane, majoritatea pensionari, la o acțiune care a durat patru ore.

 

La inceput ne-au fost prezentate mai multe documentare privind alimentatia, de la care ne imbolnavim. La toti participantii ni s-a luat un fel de tensiune la deget si am fost fotografiati la o asa zisa camera termoizolanta, Fiecare a primit un biletel, bineinteles, cu niste valori negative.

Apoi am stat fiecare intinsi timp de 3 minute pe o saltea medicala si ne-a masurat din nou tensiunea la deget. De data aceasta, bineinteles, aveam valori normale!

Scopul prezentarii era de fapt vanzarea unei saltele medicale, cica facuta in Germania, care costa 14.000 lei !

Ne-au spus ca prin finantarea programului de sanatate de catre UE se suporta o parte din cheltuieli pentru cei care vor o astfel de saltea, adica in jur de 8.010 lei si noi trebuie sa mai platim diferenta de 5990 lei!

Daca plateam pe loc aceasta suma, in cateva zile salteaua o primeam printr-o firma de cureriat . Daca nu, o putem obtine in rate lunare timp de 1 an dar ne costa ceva mai mult.

Mai aveau de vanzare si creme speciale din castane, la pretul asa zis promotional de 50 de lei, care te scap in mod miraculos de reumatism si alte dureri de maini si picioare, dar si cu efect de intinerire. 

Eu nu cred in asa ceva, motiv pentru care nu am cumparat nimic. Atentie, insa, celor care se lasa convinsi ca exista saltele sau creme minune!"

Anul trecut, saptamanalul Viata Medicala a publicat o investigatie despre aceasta posibila escrocherie medicala, careia ii cad victima sute de batrani. Puteti citi articolul integral aici