carne alterata depozit popesti leordeni

Poliţiştii de investigare a criminalității economice ai Poliţiei Române au ridicat, în vederea confiscării, aproape 40 de tone de carne de pasăre, cu privire la care există suspiciunea că ar fi alterată, a anunțat IGPR.

Poliţiştii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, cu sprijinul inspectorilor sanitar-veterinari, au ridicat în vederea confiscării aproape 40 de tone de carne, bănuită a fi alterată. Potrivit IGPR, poliţiştii au efectuat un control la o societate comercială din Bucureşti, cu obiect principal de activitate comercializarea produselor cerealiere, care deţinea carne de pasăre, într-un depozit din Popești Leordeni.

În urma verificărilor efectuate, a reieşit că 22 de tone din marfa depozitată aveau termenul de valabilitate depăşit. De asemenea, poliţiştii au oprit în trafic, pentru control, o autoutilitară cu care ar fi fost expediate către un agent economic din Iaşi peste 2,5 tone de carne, pentru care termenul de valabilitate expirase în luna noiembrie 2015.

Totodată, în urma verificărilor, a rezultat că proprietarul mărfii ar fi prezentat societății depozitare declarații de conformitate falsificate. Cele aproximativ 25 de tone de carne de pasăre au fost confiscate, fiind dispusă şi  ridicarea a 15 tone de carne, cu termenul de valabiliate  neexpirat, pentru a fi expertizate de specialiștii Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

 

 

Mai multe articole
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Marius Nica

Decebal Dan, șeful Departamentului SUPRAVEGHERE EPIDEMIOLOGICĂ ȘI BOLI TRANSMISIBILE din DSP Prahova, patron de firmă de servicii medicale pentru combaterea infecțiilor din clinici și spitale

  • Marți, 17 Octombrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Firmele nu vor mai fi amendate la primul control, dacă neregulile nu sunt grave

  • Marți, 17 Octombrie 2017
  • De Observatorul Prahovean

Experiența plăcută a unui șofer prin Ploiești. Polițiștii nu stăteau la ”pândă”, ci dirijau traficul